Wysłany: 09-04-2011, 12:14 Mam świeży soft, po flashowaniu -co dalej?
Chcę przeprowadzić cały proces instalowania Maemo.
Dokładnie robiąc re flash pamięci oraz systemu. Zależy mi na pomocy typu, co na świeżutkim systemie najlepiej wgrywać po kolei.
Wiem że chcę mieć podkręcony procesor, oraz poprawić wydajność baterii, dodatkowo miec potrzebne kodeki do filmów oraz biblioteki do odpalania gier.
.... Nie wiem czego oczekujesz :P No co flash pamięci eMMC (wykonaj kopię plików) potem flash maemo... Dodanie repo ,instalacja kernel for power users , improved codecs (lub jakoś tam) no i preenv.
P.S. co do baterii to możesz taktowanie proca zmniejszyć z minimalnych 250 na 125
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 576 Piwa: 33/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 09-04-2011, 6:58
Sama konfiguracja ideal zmienia wartości napięć. W tej chwili masz najlepsze.
Ustaw sobie mniej niż 500 wartość minimalną. Np. 250.
Co do kolejności wgrywania to jak tam wolisz.
Reflash potem wgranie kernela ustwienie ideal 250-850 ustawienie tego jako default.
Później wgrywasz kodeki z repo i tyle ;p
Tylko że w repo żadnych kodeków mi nie wykrywa i nie wiem dlaczego... ;/
ściagnałem deccoders-support ze strony maemo.org do Mydocs, i w momencie wczytywania w Menadzerze aplikacji już długo widnieje 'przygotowanie do instalacji prosze czekac' ..co sie mogło stać? W ogóle brak paska postępu, połączenie z siecią mam.
Katalogi są wszystkie odświeżone.
Skoro załadowałem ideal i mi automatycznie taktowanie ustawiło od 500 do 850 to w jaki sposób mogę zmniejszyć do wartości jakie mi podałeś?
instalowałem jak najbardziej chyba że coś się uszkodziło,
wczoraj załadowałem z karty pamięci najnowsza wersje meego udostępniona przez arceana. możliwe że uboot-pr13 mógł wpłynąć jakoś na kernela?
Chyba że jeszcze raz zrobie flasha i mi pomożesz w tym co pokolei odnośnie podkręcenia procka powinienem zrobić,
uwielbiam ten telefon i chciałbym wykorzystac jego możliowści, najwięcej to słucham muzyki i rysyję w mypaint, bądź oglądam film w drodze do pracy.
OK, dodaje właśnie dodatkowe katalogi, zainstaluje rootsh potem power kernela. Jak już to zrobię jakiej komendy muszę użyć na to ODPOWIEDNIE taktowanie? Czy to prawda że dogranie CSSU poprawia funkcjonalność systemu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum