nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Falon
06-11-2010, 12:36
N770 nie włącza się
Autor Wiadomość
robson1988

Wysłany: 02-04-2010, 3:13    N770 nie włącza się

filmik Jak w temacie . na filmiku przedstawiony jest moj problem . po podłączeniu do ładowarki właśnie tak się dzieje. gdy włączam tablet to ekran mignie tylko raz na jakieś 5 sekund .
Byłem w salonie noki i facet powiedział mi bez sprawdzania telefonu, że oni się tym nie zajmują i musieli by wysłać do centrum serwisowego , moze wy macie jakiś pomysł co mogło sie posypać?
Postaw piwo autorowi tego posta

VeR 

Wysłany: 02-04-2010, 4:58    

próbowałeś tego : http://wiki.maemo.org/Updating_the_tablet_firmware ? może soft padł.

robson1988

Wysłany: 02-04-2010, 5:51    

męcze się z tym cały dzień właśnie . Problem tkwi w tym ze jak wyłącze Tablet podłącze go i próbuje odpalic ponownie przyciskiem "home" to system nie wykrywa urządzenia (raz wykrył ale nie znalazł sterowników).
Jak mi sie nie uda to będę szukał serwisu który będzie miał odwagę się tym zająć

VeR 

Wysłany: 02-04-2010, 7:59    

jaki masz system na kompie? jeżeli x64 (64 - bitowy) to nie znajdzie Ci sterowników.

Z tego co się orientuję musisz mieć tablet wYłączony i zanim go podepniesz to wciskasz klawisz -> podłączasz do USB i dopiero puszczasz klawisz i urządzenie jest w trybie flashowania.

robson1988

Wysłany: 20-04-2010, 5:29    

Właśnie oddałem Nokie do serwisu co ciekawe żaden autoryzowany serwis noki nawet nie chciał się pofatygować żeby sprawdzić co się mogło stać , mówili ze tym się nie zajmują ,że trzeba to wysłać do warszawy .
Zadzwoniłem do warszawy i mówię jaka jest sprawa i co się dzieję a tam mi odpowiadają ze nie zajmują się naprawami pogwarancyjnymi .

W zasadzie straciłem wiarę w solidność i fachowość firmy Nokia . Ciekawi mnie jedno jak się będzie miała naprawa innych tabletów N900 na pewno ale starsza N800 ?

VeR 

Wysłany: 20-04-2010, 6:28    

w sumie się nie dziwię - sprzęt sprzed 5 lat, nie rozwijany od co najmniej 2 lat. Brak cześci i pewnie już wiedzy na ten temat.

Odpowiedz do tematu