krisn900
Model telefonu: N900
Wysłany: 20-01-2012, 12:41 N900 GPS
Witam
Mam problem gdyż przestał nagle działać Mi GPS. Telefon miał problem z systemem czyli co chwilę się restartował lub wyskakiwał, że błąd i aplikacja zostanie zamknięta. Zrobiłem reflash i format eMMC i nagle przestał GPS działać. Szuka i szuka i nie może znaleźć nawigacja Ovi jak i Sygic. Telefon już chodzi po resecie dobrze nic się nie wiesza tylko ten GPS. Jeden z dziwnych przypadków to to, że po hard resecie po podłączeniu telefonu czy przez USB czy bluetooth to w Mój Komputer widać nazwę urządzenia starego użytkownika ... dlaczego ??
pozdrawiam i proszę o odpowiedz.
ja ostatnio mialem problem z GPS. A mianowicie Sygic nie mogl znaleźć zasięgu GPS. Ale jak w tym samym czasie odpaliłem w tle Mapy od Nokii, to Sygic zaraz złapał fixa. Tylko niestety nie jest to za dobre rozwiązanie ze względu na szybkie zuzycie baterii... ale w sytuacji podbramkowej moze sie przydac ;d
A co do konkretnie twojego problemu, to nie wiem co to moze byc
_________________ 3310 > W800i > N73 > N900
krisn900
Wysłany: 20-01-2012, 5:51
zrobiłem tak jak mówisz i nic dalej. W Mapach Ovi GPS jest przekreślony a w Sygicu miga ;/
proszę o pomoc.
Też miałem problem z GPS-em, długo łapał fixa nawet z włączonym z a-gps. Problem minął jak zmieniłem serwer noki na google.
krisn900
Wysłany: 20-01-2012, 6:34
Właśnie teraz tak zrobiłem i nic. Dalej lipa
ktoś ma więcej pomysłów ?
[ Dodano: 20-01-2012, 6:41 ]
Działa :)
Zrobiłem supply.google.com A-GPS włączyłem OVI i Sygica. Ovi pokazało Sygnał. Wyłaczyłem i zrestartowałem ;D
działa jak talala ;D
pozdro dzieki.
do śmietnika ;D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum