no proszę proszę nie sądziłem że temat będzie się cieszył zainteresowaniem samych guru jeśli wam się uda to tak myślę jakaś skrzyneczka browarków się należeć będzie...
Hmm po małej lekturze doszedłem do wniosku że jest możliwość napisania programu przynajmniej dwoma sposobami.
Za pomocą PyQt - język Python z bibliotekami od Qt
W całości w Qt z wykorzystaniem Camera API.
Które rozwiązanie będzie łatwiejsze do zrealizowania, nie wiem. Pythona nie umiem (wiem że nie różni się on zbyt mocno od C++, ale jakoś nie trawię go ) a Camera API musiał bym zrozumieć co nie przyjdzie mi łatwo
Pomyślcie nad nazwą dla projektu, a ja coś tam pogrzebię
It's basically just a frontend for a few gstreamer scripts, but it's (moderately) easy to use, and allows you to stream either the front/back camera or microphone to your Desktop PC either through VLC media player (windows/linux), Xout (linux), or as use as your primary webcam (linux). It can also record a file locally to the phone, or record onto your desktop (VLC or linux).
Obsługa przedniej, tylnej kamery, mikrofonu możliwość streamingu na serwer bądź kompa, lub z możliwością zapisania lokalnie.
EDIT///
Chociaż chyba nawet wcale nie ubiegł, bo to aplikacja z marca, a dziś tylko aktualizacja. Nazwa nie sugeruje, żeby jako kamery samochodowej używać, ale chyba dałoby się. Zaraz zainstaluję i sprawdzę w warunkach nie samochodowych.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 576 Piwa: 33/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 21-06-2011, 8:54
Nasza działa na trochę innej zasadzie.
Tam np. nie ma ustalania czasu długości nagrań, a po co nam nagranie godzinne?
My potrzebujemy nagrań 5,10 min które są zastępowane przez kolejne pliki - oszczędność miejsca. A tamten program działa raczej na zasadzie webcamu pomimo tego, że ma możliwość zapisu do lokalnego pliku
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 21-06-2011, 9:04
Phonestream coś nie działa przy lokalnym zapisie koniecznie chce żeby generować jakiś skrypt, który jest zupełnie niepotrzebny, ale nagrywanie nie chce się uruchomić.
Więc na razie, jakby "nie macie" konkurencji.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
skrypt tworzy się w MyDocs... zgrywacie na kompa, przeciągacie na VLC playera i działa.
Jest tylko wielki minus... pogłębiające się lagi. I zastosowanie jak mówicie... raczej do IP_CAM.
Zapomniałem o jeszcze jednym minusie. Przed odpaleniem aplikacji trzeba włączyć CAM żeby czujnik światła i ostrości zmierzył sobie parametry. Co za tym idzie jak zmienia się sceneria z innym natężeniem światła program nic nie zmienia i jest albo biała albo czarna plama :)
W swoim programiku nie zapomnijcie i tej pierdółce. Chyba, że lecicie sposobem z zintegrowanym programem :)
Czy podpinał ktoś z Was kamerę zewnętrzna do N900 po Wi-fi (lub kamerę IP)?
Da się w ogóle coś takiego zrobić, żeby mieć podgląd i nagrywanie z kamery zdalnej/monitoringu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum