Witajcie.
Znalazłem w sieci stronę, na której jest program (Fuppes) wraz z instrukcją instalacji i ustawienia, aby nasza N900 była jako serwer DLNA. Stronka jest niestety po angielsku i nie wszystko zrozumiałem przez co zapewne nie moge sobie z tym poradzić.
Pobierasz, instalujesz przez dpkg, instalujesz zależności przez apt-get -f install, uruchamiasz z lokalizacji podanej w instrukcji i konfigurujesz przez www
Hello Taziff.
Wszystko byloby OK, gdyby nie to, ze odebralem tel z naprawy gwarancyjnej i nokia wgrala mi najnowszy soft, w ktorym po uruchomieniu xterminala mam jakiegos BysyBox v1.10.2 gdzie nie moge nic zrobic, moge tylko wpisac komende sudo gainroot, bo tylko ta dziala, bo jak wpisze root, mam komunikat, ze mam wpisac help po wiecej komend. Jak chce cos zainstalowac, w xterminalu, to mam komunikaty ze proces jest zajety lub juz dziala, itp. Nie wiem co z tym fantem zrobic, a jak probuje ta aplikacje zainstalowac przez menadzera aplikacji, to wyskakuje blad niezgodnosci pakietow.
_________________ RolloSystem.pl - roletki, plizy i moskitiery dla Twojego luksusu.
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
patrzysz czy jest proces zaczynający się od "apt" zapamiętujesz jego PID (pierwsza kolumna)
i wpisujesz w terminalu:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
No to Cię teraz zaskoczę, bo nie znalazłem żadnego procesu zaczynającego się na "apt".
99% procesów to /usr/.... itd.
[ Dodano: 19-01-2012, 7:12 ]
Dziękuję Wam bardzo za pomoc, jednak myślę, że można zamknąć temat, ponieważ znalazłem w repo MiniDLNA, który rozwiązuje problem, bo robi z N900 serwer DLNA i można bez problemu udostępnić w necie różne foldery i są widoczne w TV i laptopie po WiFi, a o to mi chodziło. Tak więc jeszcze raz BIG THX.
_________________ RolloSystem.pl - roletki, plizy i moskitiery dla Twojego luksusu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum