nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Falon
06-11-2010, 12:36
N900 nie włącza się system. Resetuje się po chwili
Autor Wiadomość
grembol7 
NOKIA

Wysłany: 11-09-2010, 7:14    N900 nie włącza się system. Resetuje się po chwili

Witam. Mam od 2 dni telefon Nokia N900 i wszystko było ok ale po około 4-5 wyłączeniu jak chciałem załączyć to się załączał aż do momentu tych kropek (chyba ładowanie systemu) i się po chwili resetował i znów odrazu włączał, dochodził do kropek i tak w kółko. Pomogło wyciągnięcie baterii na chwile.

Ale teraz po kolejnym wyłączeniu i włączeniu znów nie chcę się załączyć i wpada w tą pętle. Teraz wkładam baterię > włączam > zapala sie dioda (biała) > pokazuje się ekran NOKIA podświetlony > po chwili znika i jest czarny podświetlony > 0,5sek potem gaśnie dioda i się resetuje i tak wkoło.

(da się wejść w stan flashowania tzn. przytrzymać U przy podłączaniu USB i wtedy cały czas się pali dioda pomarańczowa i jest niepodświetlony ekran NOKIA)

Szukałem na Google ale nic ciekawego nie znalazłem (po polsku tylko szukałem)
Co mam zrobić by go ożywić i co najważniejsze co się dzieje, co jest tego przyczyną?
Dzięki za pomoc.
Postaw piwo autorowi tego posta

Someone 
?

Piwa: 83/11
Wysłany: 11-09-2010, 9:33    

Nie mam pojecia co jest dokladna przyczyna. Jakie aplikacje ostatnio instalowales? byc moze to wina ktorejs z nich?
Jezeli na dysku masz jakies cenne dokumenty, to radzilbym skopiowac je na dysk komputera. O ile dobrze zrozumialem mozliwe jest wlaczenie telefonu po wyciagnieciu i wlozeniu baterii? Nastepnie poczytaj o re-flashu. Polecalbym Ci zrobic wlasnie re-flash wlacznie z czyszczeniem calego dysku (eMMC). Jezeli to nie pomoze, to tylko serwis, gdyz najprawdopodobniej nie bylaby to wina oprogramowania a raczej hardware.

grembol7 
NOKIA

Wysłany: 11-09-2010, 10:03    

Someone napisał/a:
Jakie aplikacje ostatnio instalowales?O ile dobrze zrozumialem mozliwe jest wlaczenie telefonu po wyciagnieciu i wlozeniu baterii?

Aplikacji kilka poinstalowałem ale nie pamiętam wszystkich bo telefon mam od wczoraj i się bawiłem i testowałem (wcześniej cały czas na symbianie działałem z 5-8 telefonów) i z przyzwyczajenia nie zwracałem uwagi zbytnio przy instalowaniu itd bo w symbianie nowy system to 1min.

Telefon dało się tak załączyć za pierwszym razem ale teraz już nie. Tylko się restartuje cały czas.

Telefon jest nowy ma 1,5dnia

knypek3 
Power User

Model telefonu: N900
Piwa: 33/10
Wysłany: 11-09-2010, 11:07    

Zrób reflash. Widocznie coś akurat pechowo Ci się rozwaliło. Ciesz się, że po 1.5 dnia, a nie 1,5 miesiąca.

Someone 
?

Piwa: 83/11
Wysłany: 11-09-2010, 12:07    

knypek3 ma rację - tylko re flash Cie ratuje. W zasadzie lepiej, że aplikacji nie pamiętasz, teraz będziesz musiał uważać i sprawdzać jak zachowuje się system po zainstalowaniu jakiejś. Jeśli jakaś sprawi problem, wyrzucisz ją i problem zniknie. Nie będziesz musiał co chwilę re-falsh'a robić ;)
Przeczytaj dokładnie: http://maemo-forum.pl/ref...znego-vt377.htm w razie problemów pisz ;) I tak jak wspominałem: re-flash zarówno dla softu, jak i czyszczenie pamięci (owa Vanilla).

grembol7 
NOKIA

Wysłany: 11-09-2010, 12:36    

no ok... tylko ja teraz mam win7 64 ale musze go przeinstalować więc se xp też zrobie za jedną robotą więc tak za max7 dni dam znać czy się udało czy nie... thx za pomoc

Powiedzcie mi jeszcze czym się różnią wersje firmware i którą polecacie? (no i vanille ktorą)

grembol7 
NOKIA

Wysłany: 11-09-2010, 6:17    

:D zrobielem. dziala jak narazie. THX ZA POMOC WSZYSTKIM :mrgreen:

mac02 

Piwa: 50/7
Wysłany: 29-09-2010, 2:08    

mam dokłądnie to samo, po zainstalowaniu mobile hot spot...

Deeamon 
N900 USER

Otrzymał 11 piw(a)
Wysłany: 17-10-2010, 11:04    

jak masz tak samo to rób reflash. 10min i telefon jak nowy :)

Odpowiedz do tematu