Wysłany: 16-08-2010, 6:39 N900 nie wykrywa sieci wi-fi
Witam. Kupiłem niedawno n900 i jestem jeszcze zielony gdy włączam wyszukiwanie sieci to nie znajduje nic mimo, że mam w domu liveboxa. n95 normalnie łapał zasięg. I teraz pytanie czy coś źle robię czy to wada telefonu? Dzięki za odpowiedź!
tak. niestety ale liveboxy tak maja. moja stara n95 dzialala a juz htc touch diamond nie chcial zalapac (?!) wylacz szyfrowznie, czyli zabezpieczenia. tam gdzie masz wep, wpa, wpa2 to wylacz to. zobacz tez czy masz wlaczone dhcp i czy nie masz filtrowania adresow mac
no to jest maly problem bo nie mam nigdzie zapisanego pinu i id ;/
thommee ale u Ciebie też w ogóle nie znajdywało połączenia, czy nie chciało się połączyć? U mnie nic nie widzi
nie widzi dalej... chyba muszę odesłać telefon na gwarancję... A jest może taka opcja, że jest ustawione w telefonie, że wykrywa w telefonie tylko nie zabezpieczone sieci? Albo jest jakiś program który przeszukuje sieci WLAN?
I dalej mam problem, bo gdy chcę wgrać wifi-eye to następuje przejście do menadżera aplikacji i telefon szuka połączenia... wychodzę i jest pasek "przygotowywanie do instalacji, proszę czekać", czekam, czekam i nic...
Dzisiaj pojadę do miasta i zobaczę czy tam coś znajdzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum