nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
N900 przegrzala sie
Autor Wiadomość
gungrave

Wysłany: 28-01-2012, 8:55    N900 przegrzala sie

]Witam
od ostatniego czasu bardzo duzo kozystam z n900 zdazalo sie w ostatnich 2 tygodniach ze ladowalem ja 2 razy dziennie prawie codziennie,a dzis rano obudzilo mnie dziwne pikniecie i gdy zlapalem za telefon o malo sie nie poparzylem,wyskoczyl tez komunikat mniej wiecej taki:" urzadzenie zostalo przegrzane aby wylaczyc rozsun klawiature",to tez uczynilem a potem odrazu wyjolem baterie i SIM i polozylem na parapecie z uchylonym lufcikiem ,cale szczescie mamy teraz minusowa temperature:p telefdon sie schlodzil i postanowilem go uruchomic ,udalo sie tylko ze bateria byla prawie calkowicie rozladowana mimo ze wieczorem byla pelna.
moje pytanie brzmi co moglo spowodowac przegrzanie?
ladowarka czasem dziwnie piszczy ,a przejsciowka w niej zawsze jest goraca.
jbc. mam tez podkrecona N'ke do 800MHz.-ale watpie ze to od tego bo nigdy telefon nie robil sie nawet cieply,stawiam na ladowarke albo przejsciowke od niej ale pewnosci nie mam wiec prosze o pomoc.

przepraszam za bledy pisze z mojego przegrzewacza:D
Postaw piwo autorowi tego posta

karoltom 

Model telefonu: N900
Piwa: 28/17
Wysłany: 28-01-2012, 9:17    

to ze przejsciowka piszczy i jest ciepla to chyba norma. tez tak mialem. co do przegrzania, to moze cos ci sie uruchomiło w tle i dzialalo cala noc zuzywając max zasobów i dlatego sie przegrzal. nie mam raczej pomyslu, jak sprawdzic, co to. a kiedy ostatnio reflash robiles? co ostatnio zainstalowales, ze mogloby tak zamulic telefon?

gungrave

Wysłany: 28-01-2012, 9:33    

ostatnio tylko reinstalowalem emuloator gameboya,reflasha odkad mam ten telefon nie robilem a mam go od lipca 2011 wiec nie dlugo.nic w tle raczej dzialac nie moglo,nie mam pojecia co ny moglo samo sie wlaczyc bo net byl wylaczony wiez zaden pidgin nie chodzil.na szczescie wszystko chodzi sprawnie ale boje sie ze znowu moze sie powtorzyc

knypek3 
Power User

Model telefonu: N900
Piwa: 33/10
Wysłany: 28-01-2012, 1:58    

Zainstaluj conky i zobacz co dużo zjada procka.
Masakra z tym monitem ;D

arcean 

Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Piwa: 353/83
Wysłany: 28-01-2012, 3:11    

Nie ładuj przez przejściówkę :-) .

gungrave

Wysłany: 28-01-2012, 5:26    

mam conky i nic nie zre zasobow chyba ze wlaczam neta to czasem pidgin bieze w cholere ale wtedy nie mialem neta wlaczonego.inna opcja ladownia to na kabel usb do kompa.

vardes

Piwa: 4/2
Wysłany: 28-01-2012, 8:04    

Miałem podobnie dzieki evil alarmowi, ale na szczescie jakas godzine tylko na duzych obrotach hasal i jest git ; ).

Kruk

Piwa: 1/3
Wysłany: 29-01-2012, 12:30    

Ja przegrzałem - udostępnianie neta poprzez wifi na granicy sieci 2 i 3G przy słabym zasięgu - coś się na płycie *****, nie do naprawy, nie czytało karty sim. Wszelkie próby przywrócenia tej funkcjonalności spełzły na sprzedaniu i kupieniu kolejnej sztuki.

słownictwo
~arcean
Ostatnio zmieniony przez arcean 29-01-2012, 1:44 , w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu