]Witam
od ostatniego czasu bardzo duzo kozystam z n900 zdazalo sie w ostatnich 2 tygodniach ze ladowalem ja 2 razy dziennie prawie codziennie,a dzis rano obudzilo mnie dziwne pikniecie i gdy zlapalem za telefon o malo sie nie poparzylem,wyskoczyl tez komunikat mniej wiecej taki:" urzadzenie zostalo przegrzane aby wylaczyc rozsun klawiature",to tez uczynilem a potem odrazu wyjolem baterie i SIM i polozylem na parapecie z uchylonym lufcikiem ,cale szczescie mamy teraz minusowa temperature:p telefdon sie schlodzil i postanowilem go uruchomic ,udalo sie tylko ze bateria byla prawie calkowicie rozladowana mimo ze wieczorem byla pelna.
moje pytanie brzmi co moglo spowodowac przegrzanie?
ladowarka czasem dziwnie piszczy ,a przejsciowka w niej zawsze jest goraca.
jbc. mam tez podkrecona N'ke do 800MHz.-ale watpie ze to od tego bo nigdy telefon nie robil sie nawet cieply,stawiam na ladowarke albo przejsciowke od niej ale pewnosci nie mam wiec prosze o pomoc.
przepraszam za bledy pisze z mojego przegrzewacza:D
to ze przejsciowka piszczy i jest ciepla to chyba norma. tez tak mialem. co do przegrzania, to moze cos ci sie uruchomiło w tle i dzialalo cala noc zuzywając max zasobów i dlatego sie przegrzal. nie mam raczej pomyslu, jak sprawdzic, co to. a kiedy ostatnio reflash robiles? co ostatnio zainstalowales, ze mogloby tak zamulic telefon?
ostatnio tylko reinstalowalem emuloator gameboya,reflasha odkad mam ten telefon nie robilem a mam go od lipca 2011 wiec nie dlugo.nic w tle raczej dzialac nie moglo,nie mam pojecia co ny moglo samo sie wlaczyc bo net byl wylaczony wiez zaden pidgin nie chodzil.na szczescie wszystko chodzi sprawnie ale boje sie ze znowu moze sie powtorzyc
mam conky i nic nie zre zasobow chyba ze wlaczam neta to czasem pidgin bieze w cholere ale wtedy nie mialem neta wlaczonego.inna opcja ladownia to na kabel usb do kompa.
Ja przegrzałem - udostępnianie neta poprzez wifi na granicy sieci 2 i 3G przy słabym zasięgu - coś się na płycie *****, nie do naprawy, nie czytało karty sim. Wszelkie próby przywrócenia tej funkcjonalności spełzły na sprzedaniu i kupieniu kolejnej sztuki.
słownictwo
~arcean
Ostatnio zmieniony przez arcean 29-01-2012, 1:44 , w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum