Wysłany: 20-02-2011, 10:14 n900 TV - czyli oglądaj polskie programy TV w swojej n900
Witam.
Dzisiaj miałem chwilkę czasu, to poszperałem w necie i pozbierałem linki do live-stream'ów polskich kanałów TV.
...o czym mowa? n900 TV - to nowy projekt, dzięki któremu będziecie mogli oglądać TV i słuchać radio w swoich n900 za pośrednictwem internetu.
Wystarczy wejść na specjalny adres www po przez wbudowaną przeglądarkę.
Interfejs www zaprojektowałem w taki sposób, aby łatwo się go obsługiwało palcami.
Po kliknięciu w wybraną stację powinien uruchomić się wbudowany MediaPlayer.
Mam nadzieję, że projekt przypadnie Wam do gustu i moja praca nie pójdzie na marne ;)
1) ADRES WWW: http://media6.pl/n900 Proszę nie wchodzić na link z innej przeglądarki niż ta, wbudowana oryginalnie w n900.
2) niektóre kanały mogą mieć kilkugodzinne opóźnienie w stosunku do tego, co leci na antenie.
Aktualne screen'y:
Nowa funkcjonalność:
Jedna zakładka może mieścić teraz dowolną ilość stacji! Wystarczy nacisnąć ponownie na aktywną zakładkę, a pojawi się nam informacja na temat tego, którą część zakładki oglądamy. Jeśli zakładka zawiera więcej niż 10 elementów (więcej niż 2 wiersze po 5), to naciśnięcie na aktywną zakładkę spowoduje przesunięcie ikonek o 1 wiersz w górę tak, byśmy widzieli pozostałe stacje.
UPDATE 2011.02.22:
- usunięto TELE5, dodano EskaTV
- dodano 3. zakładkę z podglądem nowo założonych tematów abyście mieli szybki podgląd na to co się dzieje na forum. Tapnięcie w "maemo-forum.pl" powoduje za każdym razem pobranie najświeższych danych.
UPDATE 2011.04.09:
Dodano stacje:
- TV: EuroSport News
- Radio: PR Jedynka, PR Trójka, Merkury Poznań
Ponadto dodałem czwartą zakładkę "TV / RADIO" gdzie znajdziemy obcojęzyczne stacje radiowe i TV.
UPDATE 2011.04.09 #2:
Dodano stacje:
- TV: MTV Brand New, TMF, RMF MAXXX TV, HIPHOP TV
- Radio: PR Dwójka, Chilli ZET, Złote Przeboje, TOK FM, Radio PiN, Radio PLUS, Radio Zachód
Dodano nową funkcjonalność: Jedna zakładka może tereaz mieścić dowolną ilość stacji: Aby zobaczyć dodatkowe stacje, należy ponownie nacisnąć aktywną (podświetloną na biało) zakładkę. Ikonki stacji powinny się ładnie przesunąć ku górze dzięki czemu ujrzymy dodatkowe stacje. Prócz tego, na aktywnej zakładce powinno pojawic się info na temat tego którą część zakładki (które wiersze) aktualnie oglądamy.
To ładnie się postarałeś, za swoją pracę masz ode mnie piwo
Tylko ja nie mam nawet jak sprawdzić, bo wywala błąd "403" o tym, że nie mam ("pozwolenia") dostępu do tego serwera, mam nadzieję, że to tylko chwilowy problem
Tak, to tylko chwilowe. Musiałem dać małą przeróbke i podpiąć jQuery po to, by w przyszłości zrobić zakładki tematyczne ("polskie", "muzyka", "sport") itp.
stachu777
Wysłany: 20-02-2011, 10:59
Mi niestety rwie się odtwarzanie wszystkich stacji.
Mam podkręconego procka (125-800MHz).
Ale rwanie to raczej wina mojego wolnego neta, bo co chwilę wyskakuje pasek "buforowanie".
Czy streaming jest w jakości HD, że nie wystarcza net 2MB?
Wspaniała robota. Jakość, jak na streaming poprawna, ale strasznie rwie strumień. Pewnie za dużo osób weszło i strasznie często buforuje. Ale i tak piwo się nalezy.
A mi tylko tele5 chodzi, srednio płynnie procek na 850mhz i flesh 10, ale co z resztą programów.. wskakuje łączenie i dalej nic...
Już działa po restarcie przeglądarki
Najpłynniej o tej porze ITV chodzi
Piwko leci
Ostatnio zmieniony przez lasiu 20-02-2011, 11:51 , w całości zmieniany 2 razy
Jakość, jak na streaming poprawna, ale strasznie rwie strumień. Pewnie za dużo osób weszło i strasznie często buforuje. Ale i tak piwo się nalezy.
Być może coś w tym jest.
omajkel napisał/a:
Tele5 niestety się przycina, mam N-ke podkręconą do 850
Ok. To oznacza, że n900 nie uciągnie player'a flash, więc - tele5 zostanie usunięte.
Wkrótce postaram się dodać zakładki tematyczne i poszukać większej ilości ciekawych kanałów tv. Fajnie by było jak by ktoś znalazł sposób a wyciąganie linków z takich serwisów jak "justin", "livestream" itp.
Jeśli jakieś radio nie działa lub długo się włącza player, dajcie w player'rze STOP i wtedy PLAY.
Jeśli nie pomoże - wyłącz player i od nowa wybierz radio.
Zawsze jest prawdopodobieństwo, że dane radio po prostu nie działa.
Szukam player'a flash, który jest na tyle "lekki", że przeglądarka w n900 płynnie w nim będzie odtwarzać filmy.
Jeśli ktoś z Was miał styczność z takim softem proszę o info na PM.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum