Ogolnie to polecam program Sib. ( Nakladka graficzna na Mplayer )
co do polskich znakow, przepisales dokladnie to:
echo "subfont-encoding=windows-1250" >> /home/user/.mplayer/config
najlepiej wejdz w telefonie na to forum i przekopiuj w telefonie do x terminala.
Johnson
Wysłany: 19-02-2011, 12:09
X Terminal w gole nie reaguje na ta komende prztciskam enter i przechodzi tylko do nastepnej linijki ;/
Czy Mplayer, o którym mowa jest dostępny w repozytoriach? Jeśli tak, to ja znalazłem tylko jedną wersję "MPlayer Movie Player (command-line only)" i mam pewien problem. Instalacja przebiega prawidłowo, zarówno MPlayer'a jak i KMPlayer'a, problem zaczyna sie po wpisaniu w xTerminalu komendy:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
wyskakuje następująca informacja
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
.
Wszystko wskazuje na to, że taki katalog jak .mplayer nie istnieje. I faktycznie po połączeniu się z telefonem za pomocą programu WinSCP nie znalazłem takiego folderu. Czy ktoś wie, o co może chodzić? Wina wersji MPlayer'a?
Mam identyczny problem. Ktoś to rozwionzał próbowałem sam utworzyć katalogi ale to nic nie dało. Rownież odinstalowywałem i instalowywałem mplayera też nic nie dało.
Problem rozwiązany po porstu włączyłem film troszke leciał poprzewijałem i folder i plik config się utworzył sam.
waszym problemem jest wstawianie przerwy przed i po >>
prawidłowo jest tak:
echo "subfont-encoding=windows-1250">>/home/user/.mplayer/config
I wszystko w km śmiga aż miło!
Też się z tym męczyłem
Autor postu otrzymał 1 piwo(a)
krt16
Model telefonu: N900
Wysłany: 16-10-2011, 11:39
witam, problem u mnie wyglada tak, ze gdy chce ogladac jakis film przez mplayera to nic sie nie dzieje, na innych playerach jest ok tylko nie na tym, wczesniej było ok ale po kilku probach w xterminalu zeby te napisy chodziły juz cos nie działa, reinstal nie pomogł, jakies pomysły?
dokladnie mam ten sam problem co up, wczesniej napisy dzialaly ale bez polskich znakow a teraz ani napisow ani polskich znakow a ponadto film chodzi jakby w zwolnionym tempie (mam zainstalowanego kmplayera i SiB'a) prosze o pomoc jak rozwiazac ten problem zeby przynajkniej wrocic do tego co bylo wczensiej bo teraz to juz nawet nie da sie filmu obejrzec
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum