No to zachęciłeś mnie Ale pobawię się dopiero po zaliczeniach. A jeśli chodzi o wymagania to nie wyobrażam sobie N-ki bez:
-terminala
-chroot'owanego Debiana (lub inny system, chcę mieć pełnego latex-a tak na wszelki wypadek)
-nawigacji offline
-czytnika dokumentów i e-book'ów (na maemo robią za to FBReader + Evince + FreOffice + DTG)
-mplayer'a
-zaawansowanego kalkulatora (ale jeśli zadziała taki w czystym Qt to już sobie zrobiłem)
-evopedii (wikipedii offline)
i h-e-n'a.
Mam dokładnie takie same potrzeby, szczególnie że oddałem swoją n900 na gwarancje i najprawdopodobniej mi jej nie naprawią. Czy z pomocą nemo można używać choćby iwconfig? (aircracki nie aircracki, najllepiej coś na kształt backtracka)
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 27-01-2012, 11:57
Nowe wydanie:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Kernel także jest dostępny.
laren0
Wysłany: 27-01-2012, 8:17
A co nowego wprowadza ten obraz. Arcean jak należy zainstalować kernela jeśli obraz umieszczamy na karcie i chcemy uruchamiać go z bootmenu (ostatnio co wydał Pali z maemo.org)?
Benet
Wysłany: 28-01-2012, 11:29
Zainstalowałem sobie nową wersję i powiem że w porównaniu do tego co było miesiąc temu to już można to nazwać gotowym do jako takiego użytkowania.
Najbardziej irytujące błędy:
-brak wsparcia dla kodów ussd
-nie da się podłączyć telefonu przez usb do kompa
-dialer_ui się często crashuje
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 02-02-2012, 11:53
Głównie to:
* zastąpienie przeglądarki Helium programem Helium Reborn
* dodanie klienta apps.formeego.org
* skrócony czas ładowania przeglądarki internetowej
* poprawiona obsługa certyfikatów przez przeglądarkę internetową
* poprawiony podsystem PulseAudio, wydłuża to czas działa na baterii w idle
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 576 Piwa: 33/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 05-02-2012, 5:00
hej.
mam pytanie:
Mam kartę 2gb i chciałem sobie zainstalować Nemo.
W tym programiku jak zaznaczam i klikam write to mi pisze, że za mało pamięci jest na dysku. To ile musi mieć dysk? Może inne formatowanie muszę mieć? Proszę o pomoc, bo chciałem obejrzeć jak wygląda teraz Nemo, nie chcę zawalać całej pamięci wewnętrznej, a kartą powyżej 2 Gb w tej chwili nie dysponuję :(
pozdrawiam
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 576 Piwa: 33/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 06-02-2012, 1:50
Nom właśnie się pokapowałem, że obraz ma 3,55 Gb. Myślicie, że warto kupować kartę 8 GB klasy 10 do enki? Bo w sumie od niższych klas różni się 10 złotymi więc...
no i mam pare niejasności (czytałem poprzednie posty) I tak:
1. MeeGo 1.3 jest w pełni funkcjonalne, wszytko działa?
2. Nemo jest w fazie dopracowań, tak?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum