falconpawel
Wiek: 28 Dołączył: 05 Sie 2010 Posty: 15 Skąd: Manchester
Wysłany: 01-09-2010, 1:55 Nie dzialajace ikony na pulpicie
Witam ponownie mam problem związany z ikonami, skrótami, widgetami i wszystkim co jest umiejscowione na pulpicie.
A mianowicie po około 7-9 godzinach używania telefonu czy to sie nim bawiąc czy leży w kieszeni totalnie blokuje sie pulpit i nie można nic co na nim sie znajduje uruchomić, czy to jest program czy kontakt czy widget nieważne nic nie chodzi, dopiero restart fona pomaga na kolejne parę godzin.
Czy ktoś miał taki problem może to jakąś aplikacja coś pierniczy aczkolwiek nie mam ich dużo bo ostatnio zrobiłem porządek i zostawiłem to co naprawdę jest mi potrzebne.
Dzięki za pomoc
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 576 Piwa: 33/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 01-09-2010, 10:35
Witam!
Mam ten sam problem aczkolwiek, u mnie zawieszenie się ikon pojawia się może raz na tydzień, na 2. Ogólnie ostatnio nie zdarzyło mi się już dawno. Czemu się to dzieje to nie wiem. Czy app to powoduje czy co nie wiem. Mi osobiście to nie przeszkadza, ale jakby miało mi się to dziać co 7-9 godzin to masakra...
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 576 Piwa: 33/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 01-09-2010, 4:56
A z jakiego konkretnie programu?
Bo ja mam personal ip adress ale on daje mi tylko internal ip. DO tego miałem jeszcze widget Desktop command execution widget który pokazywał external i internal ip - tzn próbował, bo external nigdy mi nie pokazał. Usunąłem opcje z external'em.
Mam nadzieję, że pomoże.
falconpawel
Wiek: 28 Dołączył: 05 Sie 2010 Posty: 15 Skąd: Manchester
Wysłany: 02-09-2010, 1:49
knypek3 napisał/a:
A z jakiego konkretnie programu?
Bo ja mam personal ip adress ale on daje mi tylko internal ip. DO tego miałem jeszcze widget Desktop command execution widget który pokazywał external i internal ip - tzn próbował, bo external nigdy mi nie pokazał. Usunąłem opcje z external'em.
Mam nadzieję, że pomoże.
Tez mam Desktop command execution widget ale nie mialem nigdy wyswietlonego external ip tylko internal i jeszcze pare innych opcji teraz zostawilem to co najbardziej potrzebne czyli battery(%), Battery(mAh) i Free rootfs zobaczymy teraz jak narazie przez czly dzien nic sie nie zawiesilo
Albo zrób re-flash pamięci eMMC, jeżeli tego nie zrobiłeś. Może akurat coś ruszy, chociaż nie do końca jestem przekonany, czy pamięć może mieć na to wpływ.
zaniosłem do serwisu jak zrobia to odrazu sprzedaje nie polecam bo ostatnio znalazłem w necie ze to wina pod zespołow wiec najwieksza lipa jaka zrobili trzeba czekac na cos poprawionego moze jakies i z gory dzieki za pomoc
EDIT: Wysłany: 9.11.2010 12:07
no i poszedł panel dotykowy zmienili i wszystko chodzi
// Nie pisz posta pod postem - używaj opcji "Edytuj" >> Regulamin § I. 1
Someone
Ostatnio zmieniony przez Someone 09-11-2010, 8:35 , w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum