nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
NITDroid N12 - problem z kartą SIM
Autor Wiadomość
rafci_o

Model telefonu: Nokia N900
  Wysłany: 18-06-2011, 2:19    NITDroid N12 - problem z kartą SIM

Witam !

Mam problem z NITDroidem N12 - po instalacji nie widzi mojej karty SIM Orange. Można coś z tym zrobić żeby ją widział ?

Jeszcze jest jeden problem - nie mogę wyłączyć trybu samolotowego. Próbowałem robić według tego poradnika (http://wiki.maemo.org/Nitdroid_easy_install_on_EMMC#Airplane_Mode_Fix), ale nie mogę wyłączyć kodu PIN w Maemo. Wpisuję dobry, ale pokazuje, że niby jest zły. Czytałem, że trzeba zanieść do serwisu i im powiedzieć. No to dzisiaj byłem w serwisie, ale odpowiedzieli mi, że muszę to zrobić z poziomu telefonu ;/
Ostatnio zmieniony przez rafci_o 18-06-2011, 2:56 , w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

taziff 
Beginner progremmer

Model telefonu: N900
Piwa: 249/6
Wysłany: 18-06-2011, 2:49    

Nie widzi czyi co? Potwierdź to jakoś bo ja nie mam pewności czy naprawdę nie widzi czy tylko tak piszesz ze swojej niewiedzy.

PIN w androidzie na N900 nie zaskakuje i do serwisu? hahaha :-) dobre żarty :-)

[URL]Zapraszam!!!!!!![/URL]

rafci_o

Model telefonu: Nokia N900
Wysłany: 18-06-2011, 2:51    

taziff napisał/a:
Nie widzi czyi co? Potwierdź to jakoś bo ja nie mam pewności czy naprawdę nie widzi czy tylko tak piszesz ze swojej niewiedzy.

PIN w androidzie na N900 nie zaskakuje i do serwisu? hahaha :-) dobre żarty :-)

Jak mam NITDroida to jest brak usługi, a na górze jak jest ikona zasięgu to jest na szaro i na niej X.

Chodziło mi o wyłączenie PINU w Maemo - tego nie dopisałem ;p

lesiot 
-= LES!O =-

Model telefonu: N900
Piwa: 103/27
Wysłany: 18-06-2011, 3:02    

Nie jestem pewien ale chyba Nitdroid nie ma pelnej obslugi karty SIM (podobnie bylo przy portach androida na Kaisera jak sie swgo czasu bawilem). Objawia sie to wlasnie brakiem mozliwosci dostepu do pinu karty. W zwiazku z czym, nie da sie do sieci zalogowac.
A jezeli chodzi o Orange... grrrr... pinu na slowo honoru nie zdejmuja, trzeba napisac podanko z oswiadczeniem, ze robisz to na wlasna odpowiedzialnosc i jestes swiadom zagrozen jakie niesie brak zadania kodu pin. Wtedy odblokowuja Ci ta mozliwosc, ale wcale nie musza tego robic na Twoim telefonie (nie wiem nawet czy tego nie robi sie zdalnie).
Ale zanim cokolwiek zrobisz w obecnej fazie nitdroid nie jest wart takiego zachodu, bo polaczenia raczej nie dzialaja, a smsy dosc losowo, wiec obecna faza portu nie wiele jest w stanie wykorzystac to co daje karta sim.

Odpowiedz do tematu