rafci_o
Model telefonu: Nokia N900
Wysłany: 18-06-2011, 2:19 NITDroid N12 - problem z kartą SIM
Witam !
Mam problem z NITDroidem N12 - po instalacji nie widzi mojej karty SIM Orange. Można coś z tym zrobić żeby ją widział ?
Jeszcze jest jeden problem - nie mogę wyłączyć trybu samolotowego. Próbowałem robić według tego poradnika (http://wiki.maemo.org/Nitdroid_easy_install_on_EMMC#Airplane_Mode_Fix), ale nie mogę wyłączyć kodu PIN w Maemo. Wpisuję dobry, ale pokazuje, że niby jest zły. Czytałem, że trzeba zanieść do serwisu i im powiedzieć. No to dzisiaj byłem w serwisie, ale odpowiedzieli mi, że muszę to zrobić z poziomu telefonu ;/
Ostatnio zmieniony przez rafci_o 18-06-2011, 2:56 , w całości zmieniany 1 raz
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 18-06-2011, 3:02
Nie jestem pewien ale chyba Nitdroid nie ma pelnej obslugi karty SIM (podobnie bylo przy portach androida na Kaisera jak sie swgo czasu bawilem). Objawia sie to wlasnie brakiem mozliwosci dostepu do pinu karty. W zwiazku z czym, nie da sie do sieci zalogowac.
A jezeli chodzi o Orange... grrrr... pinu na slowo honoru nie zdejmuja, trzeba napisac podanko z oswiadczeniem, ze robisz to na wlasna odpowiedzialnosc i jestes swiadom zagrozen jakie niesie brak zadania kodu pin. Wtedy odblokowuja Ci ta mozliwosc, ale wcale nie musza tego robic na Twoim telefonie (nie wiem nawet czy tego nie robi sie zdalnie).
Ale zanim cokolwiek zrobisz w obecnej fazie nitdroid nie jest wart takiego zachodu, bo polaczenia raczej nie dzialaja, a smsy dosc losowo, wiec obecna faza portu nie wiele jest w stanie wykorzystac to co daje karta sim.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum