hello.
zainstalowałem i generalnie działa tylko na razie jeszcze nie można dzwonić ale pracę postępują. myślałem, że tu znajdę odpowiedź na swoje pytanie dotyczące aktualizacji ale chyba muszę jeszcze poczekać.
no mi też starczy Maemo (choć z niecierpliwością czekam na MeeGo), ale nigdy nie miałem Androida i tak przypadkowo znalazłem ten port Androida. Ale z tego co mi tu opowiadacie to jednak się odmyśliłem...
Prace nad projektem NitDroid ciągle trwają. W tej chwili trwa implementacja obsługi modułu GSM/3G by można było dzwonic i korzystać z transmisji danych. Moduł już został uruchomiony. Trwają prace nad optymalnym wykorzystaniem .
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 06-09-2010, 12:20
knypek3 napisał/a:
Słyszałem, że się grzeje podczas pracy telefon na androidzie. Prawda?
Mi tam maemo w zupełności starcza :)
Prawda. Telefon staje się cieplejszy niż podczas pracy pod Maemo. Brak pełnej obsługi zarządzania energią daje się we znaki - procesor nie schodzi poniżej 500MHz.
Edit:
Parę dni temu Nitdroid w wersji 0.0.8 wzbogacił się o parę ciekawych rzeczy. Z ważniejszych:
Cytat:
* GSM/3G alpha-quality support (thru ofono && ofono-ril):
- modem/data
- SMS receiving
- USSD requests
- calls (Don't try it - WITHOUT VOICE YET!)
- IMSI and IMEI
Rewelacja. Wiadomo juz cos na temat zmian / implementacji zadań w tabelce To-Do na stronie nitdroid? Ciekawe czy (a raczej kiedy) uruchomią moduł radia fm, oraz nadajnika i GPS.
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 02-12-2010, 7:15
dnc napisał/a:
A teraz pytanie przewrotne?
Kiedy bedzie Maemo (lub Meego) na telefony z Androidem? Ciekawe czy ktoś sięskusi zrobić kompilację np. pod HTC czy SE?
Maemo nie ruszy na żadnym sprzęcie korzystającym z Androida. Z MeeGo jest nieco inaczej. Na Nexus One/Desire uruchamia się, ale działa bardzo powoli. Brakuje niemalże wszystkiego + Snapdragon, czyli niezbyt wydajny procesor w porównaniu do OMAPów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum