Nie wiem czy tutaj też można pisać o innym modelu, ale mam pytanie,
Nie idzie włączyć tego telefonu, pokazuje się tylko napis nokia, i telefon się wyłączą...
Czy ktoś wie jak to rozwiązać ? Zostaje tylko wgranie nowego softu ? A jak odzyskać dane (numery telefonów itp) zapisane na telefonie ? Bo pod usb też nie włącza się...
0563362 GREEN
0563582 RED
0563682 BLUE
0577153 GREY
także to kwestia koloru, ale się dowiem jaki ma (bo to kom mojej dziewczyny).
A idzie jakoś uratować zapisane tam numery ? Jeśli tak to jak ?
I inne zapisane dane ? czy raczej stracone wszystko ?
I przez zdalny pulpit pójdzie to poprawnie ? Bo w realu, nie mam jak teraz tego spróbować zrobić.. a tak wirtualnie może da radę :) jeśli ciągle będzie połączenie z internetem...
Product code masz na naklejce pod baterią.
Soft ściągnij sobie przez Navifirm.
Jeśli chodzi o odzyskanie kontaktów, to wątpię żebyś bez boxa dał radę. Jeśli to nieszkodzenie mechaniczne, to na 90% telefon nie włącza się z powodu jakiś kłopotów na partycji użytkownika (o ile można na S40 osiągnąć taki stan). Jak wgrasz nowy soft bez refubrisha, to właściwie nic się nie zmieni.
Ale próbuj.
Poczytaj tutaj: http://nokiahacking.pl/pr...kty-vt19495.htm
Coś tam piszą, że potrzebujesz starszego Phoenixa, bo nowe nie mają już trybu restore w trybie Dead USB.
"The user data items list is not empty.This conflicts with "dead phone usb flashing" option and "restore user product" flashing method that you have selected.If the phone is really dead and you want to flash it over usb then select refurbish flashing method"
Próbowałem parę wersji różnych, z 2009 i 2008
W jednej był jakiś taki plik, ale usunięcie go nie zmieniło nic, a w innej nie było podanych plików tylko same katalogi...
Także nie wiem już co robię źle...
A wiecie czy smsy i kontakty zapisują się na karcie pamięci czy telefonie ?
I w serwisie jakim sposobem to zgrywają ? i później na CD czy zostaje poprostu nienaruszony telefon ?
Drogo takie coś kosztuje ?
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 18-01-2012, 6:47
Smsy i kontakty zapisują się w pamięci telefonu. W serwisie do ich odczytu wykorzystują specjalne BOX-y umożliwiające odczyt danych z uszkodzonych urządzeń.
Daj sobie spokój z kontaktami, masz nauczkę na przyszłość żeby robić backupy.
Poczytaj jeszcze do końca link, który ci podałem. Tak się składa, że autor miał ten sam błąd.
Solucja:
"Oprions i usuń z listy plik który w Type ma ustawione Content i jest z rozszerzeniem *.image_b
Albo wgraj phoenixa 2011.08.005.45529 który nie robi takich problemów, przynajmniej u mnie "
Czyli wychodzi na to, że plik image_b to taki odpowiednik pliku uda z S60.
Usuń go całkiem z dysku i zrób flasha przez JAF.
W serwisie sama operacja zajmie parę minut, trzeba zrobić odczyt PM i potem użyć odpowiedniego programu dostępnego w internecie.
Ale cena raczej nie będzie współmierna z czasem. Odzysk danych to drogi interes.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum