Czy udało się Wam po instalacji dodać dodatkowe katalogi w manadzerze aplikacji? U mnie po dodaniu strasznie długo odświerza ich listę..
Jest ok, wczytywał wszystkie aplikacje. Jak nazywała się ta aplikacja do wyłączania modułu wifi i do powiadomień o sms, połączeniach na głównym pulpicie?
ps. znalazłem świetną bo mega prostą faq jak zrobić flash na Macu
lokiclone
Wysłany: 27-05-2010, 8:57
a jak działa ten maemo flasher pod windowsem 7?
u mnie po odpaleniu komendy flesher-3.5 -f RX-51_2009SE_10.2010.19-1.203.1_PR_COMBINED_203_ARM.bin nie widać nic a po podłaczeniu kabla do telefonu dalej nic się nie dzieje..
lokiclone
Wysłany: 27-05-2010, 9:46
robiłem tak jak było tam opisane_niby coś mi tam usówało te pliki ale dalej jest ten syf..pewnie robię coś źle więc na dzisiaj dam sobie z tym spokój..;/
Miałem problem z aktualizacja softu do ostatniej wersji i zdecydowałem się na flashowanie. Metodę ta polecam wszystkim niezdecydowanym, wszystko zamyka się w 10 minutach, razem z pobieraniem i instalowaniem flashera na kompie. Postępowałem według tego opisu:
Zapragnąłem zaktualizować sobie moją nokię N900 do nowego FW 1.2 lecz NSU stwarzało problemy nie pobierało softa z powodu serwerów itp. wyskakiwały błędy typu ?Pobieranie oprogramowania nie powiodło się? lub podczas pobierania 187 mb softa zawieszało się na 33,6 mb i oto znalazłem w necie rozwiązanie ze stronki http://tablets-dev.nokia.com/nokia_N900.php pobrałem odpowiedni soft do mojego imei telefonu i podrzuciłem go do folderu
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Nokia\Nokia Service Layer\A\nsl_service_module_00001\vpls\//www.dsut.online.nokia.com.oti.caresuite\Products\r x-51
tu program NSU podczas ściągania aktualizacji przechowuje softa my kopiujemy swojego softa pobranego z http://tablets-dev.nokia.com/nokia_N900.php do tego folderu w moim przypadku jest to Europe RX-51_2009SE_10.2010.19-1_PR_COMBINED_MR0_ARM.bin odpalamy NSU i dokonujemy ponownej aktualizacji która przebiega okolo 3 min teraz możemy się cieszyć nowym FW w naszej nokii ! Aha jeszcze jedno jeżeli macie zainstalowany program w swojej nokii BootScreen czyli aplikację do zmiany filmiku podczas włączania naszej nokii to przywróćmy z powrotem na oryginalne "rączki" bo będzie się zawieszał podczas aktualizacji i nie zapomnijcie zrobić kopię zapasową telefonu ! Mam nadzieję ze komuś pomogłem ! Pozdrawiam !
wgrałem nową wersję ale są plusy i minusy...
przeglądanie netu w pionie jest fajne ale wirtualną klawiaturę to skopali totalnie... już wolałem tą starą.
dalej nie mogę zrozumieć dlaczego telefon nie ma rozmów 3gp;/
płatne mapy ovi w taki drogim telefonie to totalna żenada.
mmsy też porażka
noki musi chyba 50 takich aktualizacji wypuścić żeby było widać poważną poprawę...
nie bedę zakładał tematu o Meego, więc napisze tutaj..
Czy ktoś próbował odpalić Meego na N900? Podobno jest już wersja 1.1. Ściągnąłem jakiś plik .ibiimg ale nie wiem jak go sflashować do N900.. ktoś próbował?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum