jezu .. jak ty teraz już płaczesz że nie możesz linków znaleźć które prawie w oczy wchodzą to następną rzeczą będzie, jak to zainstalowac, a jak spieprzysz telefon to będziesz płakał jak to odinstalować..
Problem w tym, że z downgradem mogą być problemy, ale mam nadzieję iż kolega Lupa wie co robi...
jezu .. jak ty teraz już płaczesz że nie możesz linków znaleźć które prawie w oczy wchodzą to następną rzeczą będzie, jak to zainstalowac, a jak spieprzysz telefon to będziesz płakał jak to odinstalować..
Problem w tym, że z downgradem mogą być problemy, ale mam nadzieję iż kolega Lupa wie co robi...
no.. z tego co czytam to niedokońca byłem świadom... myślałem że wypróbuje na jakiś czas a potem zrobie downgrade... nie byłem świadom tego że mogą być problemy z downgradem...
Więc chyba jednak poczekam na oficjalną wersje...
P.S.
Dzięki za info
oxygen
Wiek: 17 Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 13 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Radom
Wysłany: 09-05-2010, 2:16
człowieku z downgradem to były już problemy z symbianem v3 nie mówiąc o v5 a co dopiero maemo na wolnym oprogramowaniu.. to tak jakbyś zdobył jakiś wysoki i trudny do zdobycia szczyt góry i chciałbyś wrócić kilka metrów niżej, jak będziesz miał szczęście to się uda a jak się poślizgniesz to lecisz na sam dół to samo z telefonem, być może wszystko poszło by tak jak powinno ale jedno najmniejsze zacięcie komputera a już nie daj boże odłączenie pc od źródła zasilania to już masakra po całości.. nie polecam tego w ogóle czekaj cierpliwie aż nokia to zatwierdzi i udostępni.
chyba że, robić to najnowszym phoenixem/jafem na windowsie xp professional i najlepiej na laptopie z szybkim prockiem sporą pamięcią ram i najlepiej na świeżo zainstalowanym xp.
witam jestem swierzym urzytkownikiem n900 znaczy mam juz okolo 1.5miesiaca ale dopiero teraz zaglebiam sie w sekrety nowego systemu maemo chcial bym sobie zaktualizowac softa i z tego co wiem to nie ma nowszej wersji zatwiedzonej przez nokia tak ? bo juz sie tyle naczytalem i ludzie takie glupoty wypisuja ze sie w glowie nie miesci i chcial bym sie dowiedziec jak najlepiej robic aktualizacje (czy nokia software upadte to dobre rozwiazanie) czy lepiej przez "flashowanie" jak to niektorzy nazywaja czekam na od i z gory pozdrawiam
oxygen
Wysłany: 18-05-2010, 3:25
na początku to polecam zgłębić wiedzę ze słownikiem ortograficznym
a później poczekać aż nokia zatwierdzi tego softa wprowadzi jeszcze jakieś poprawki i wrzuci go na NSS.
na początku to polecam zgłębić wiedzę ze słownikiem ortograficznym
a później poczekać aż nokia zatwierdzi tego softa wprowadzi jeszcze jakieś poprawki i wrzuci go na NSS.
oxy,
masz jakieś nieoficjalne info o dacie premiery softu? Troche te nasze n-ki odstają od niższych modeli
oxygen
Wysłany: 20-05-2010, 12:08
jedno nieoficjalne mówiło że 16 maja 2010 i jak widać było to jedno wielkie ***** bo jak nie było tak nie ma, już nawet zniknęło to info z maemo.org bo się spalili debile.. myślę że znając nokie i jej exxtra szybkie plany etc to do wakacji 2010 powinno, POWINNO być..
Może ktoś opisać co dokładnie zostało dodane do nowej aktualizacji?
wabior1
Wysłany: 26-05-2010, 6:44
1. Polepszyła się przeglądarka, działa w pionie i jest przycisk wstecz.
2. W aparacie jest trochę więcej opcji: jest nocny tryb wideo, można wybrać różne rozdzielczości zdjęć np 1.3, jest fotografowanie obiektów w ruchu.
3. O wiele fajniejsze i płynniejsze mapy. Włączyły się od razu bez połączenia z netem. Jest opcja szukaj, wyszukuje miejsce lub adres, udało mi się wyszukać bankomaty w Wałbrzychu, wygląda to lepiej niż Google Maps. Doszło jeszcze parę opcji, uporządkowano menu i przyciski. Jest lepiej.
Ostatnio zmieniony przez wabior1 26-05-2010, 8:12 , w całości zmieniany 2 razy
lokiclone
Wysłany: 26-05-2010, 7:14
3) wideorozmowy np przez skype(ale raczej kiepskiej jakości)
4) lepsze nowsze mapy (ale chyba dalej bez możliwości kierowania jak np w sygic)
wabior1
Wysłany: 26-05-2010, 7:19
Ale doszła też straszliwa porażka. W managerze aplikacji NIE MOŻNA JUŻ WYSZUKIWAĆ APLIKACJI!!! A to bandyci!
edit
Dobra, tak jest nawet lepiej. Po prostu, jak szukamy aplikacji, wpisujemy jej nazwę bezpośrednio w managerze i wyszukuje w nazwie i opisie, uff :) Wybaczcie panikę:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum