Ciężko by było aby ten sam sztab programistów pracował nad dwoma platformami, więc twórczy maemo zapewne zajmują się maemo, a od MeeGo to są oddzielni ludzie - całkowicie inny zespół.
W tej chwili to wygląda tak jak by nokia nie wiedziała w którą stronę pójść - choć jak sama zapewnia że same maemo będzie rozwijane nadal. Mnie cieszy fakt że meego będzie działać na n900 - będzie zawsze jakaś alternatywa :)
Mam pytanie. Jestem nowy i nigdzie nie widziałem tego pytania. Czy wgrywanie nowego softa nie wpłynie na gwarancję? i czy nowy soft można wgrać np w salonie noki?
Nie wpłynie. Aktualizowanie oprogramowania nie powoduje utraty gwarancji. Ogólnie Maemo jest oprogramowaniem typu open source, więc nie może być z tym problemu.
mnie interesuje czy dalej jest problem z MMSami ... kurcze by taka maszyna tego nie obsługiwała w standardzie śmieszne? czy ktoś moze wie czy kolejna akualizacja to zmieni na lepsze?bo tylko uważam to za mankament tej fantastycznej maszyny na która sie chyba zdecyduję ;P
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 26-09-2010, 9:59
lokaty88 napisał/a:
mnie interesuje czy dalej jest problem z MMSami ... kurcze by taka maszyna tego nie obsługiwała w standardzie śmieszne? czy ktoś moze wie czy kolejna akualizacja to zmieni na lepsze?bo tylko uważam to za mankament tej fantastycznej maszyny na która sie chyba zdecyduję ;P
Chcesz MMSy? Zainstaluj fmms. Program doskonale integruje się z systemem. Maemo nie będzie miało wbudowanej obsługi mmsów, gdyż funkcja telefonu w tym urządzeniu nie jest szczególnie ważna - są to informacje potwierdzone.
Okej ... a czy MMS przychodzi na telefon czy po prostu tylko sie da wysłać za pomocą fmms? czyli
arcean napisał/a:
Maemo nie będzie miało wbudowanej obsługi mmsów, gdyż funkcja telefonu w tym urządzeniu nie jest szczególnie ważna - są to informacje potwierdzone.
przy kolejnej aktualizacji też raczej sie nie można spodziewać dodania mms ?
kurcze to w sumie jako jedyna rzecz przeszkadzająca mi w tym jak ze super telefonie ...
i kolejna sprawa jak to jest tam z nawi ? trzeba korzystać z neta by pobierać mapy do nawigowania? czy po prostu są one z pamięci obsługiwane ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum