oxygen
Wiek: 17 Dołączył: 04 Maj 2010 Posty: 13 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Radom
Wysłany: 04-05-2010, 7:22 Nowy Soft dla N900!! FW: 10.2010.12-9
Wprowadzone zmiany to:
-tryb pionowy, niestety tylko w przeglądarce, ale to już coś!
-wykonywanie połączeń wideo przez Google Talk i Skype'a
-załatana dziura z kodami USSD, czyli już możesz sprawdzić normalnie swój stan konta etc. nie żadnymi durnymi programami...
-więcej opcji w ustawieniach aparatu i kamery
-prawdopodobnie, możliwość robienia zdjęć i używania przedniej kamery,
-Ovi Maps 3.0. Które zrobiło na mnie piorunujące wrażenie.. mapy są w 3D, to już coś!
-QT zaktualizowane do wersji 4.6.2
-zmieniona ikonka w multimediach ze "skaczących słupków" na ikonkę 'play'.
-wprowadzono wirtualną klawiaturę QWERTY.
-prawdopodobnie, lepsze przewijanie folderów, płynniejsze.
-funkcja szybkiego wybierania
-możliwość edycji ikon w menu
To jest ten soft, który wyciekł niewiadomo skąd...
Ponoć niektórzy mają z nim problemy, a sama Nokia ostrzega przed instalacją, że może doprowadzić do uszkodzenia telefonu.
Zainstalowałem go w poniedziałek rano i jak na razie nie sprawia żadnych problemów.
Telefon działa troszkę płynniej, jest węcej miejsca na partycji root - u mnie 86 MB.
Przeglądarka internetowa działa w dwóch trybach - poziomym i pionowym, dodatkowo zwiększyła się prędkość działania. W sumie są niemal same plusy, jedynie niektóre aplikacje przestały działać np. widżet wyświetlający przychodzące sms-y.
Ogólnie nie jest źle i jak na razie nie żałuję, że zainstalowałem...
Znając Nokię, to się nie zdziwię jak potrwa nawet miesiąc. Mam jednak cichą nadzieję, że zmiany w nowym sofcie będą iść w parze z czasem - im dłużej czekamy, tym lepszy soft otrzymamy
oxygen
Wysłany: 05-05-2010, 1:35
hm, a ja jednak wolę poczekać aż nokia oficjalnie zatwierdzi ten soft.. i normalnie przez nss go wrzucę bez żadnych kombinacji..
Słabo szukasz. Ja nawet dzisiaj znalazłem ze cztery linki do pobrania...
No dobra, napisz do mnie na PW, to Ci podam linka :)
oxygen
Wysłany: 08-05-2010, 10:04
jezu .. jak ty teraz już płaczesz że nie możesz linków znaleźć które prawie w oczy wchodzą to następną rzeczą będzie, jak to zainstalowac, a jak spieprzysz telefon to będziesz płakał jak to odinstalować..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum