nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
odbieranie polaczeń
Autor Wiadomość
cysiu 

Wysłany: 28-11-2010, 2:36    odbieranie polaczeń

witam
aktualnie w noki n900 mam tak ze nawet gdy telefon jest zablokowany ekran wyłaczony ktos zadzwoni automatycznie telefon sie odblokuje
i czy mozna to jakos zmienic? gdy telefon jest zablokowany nacisnie sie przycisk "power" to wyswietli sie "slide" mozna to jakos dodac do odbierania polaczen zeby telefon sie automatycznie nieodblokowywal sam

dzieki
Postaw piwo autorowi tego posta

taziff 
Beginner progremmer

Model telefonu: N900
Piwa: 249/6
Wysłany: 28-11-2010, 9:35    

Hmm nie wiem czy istnieje taka możliwość, ale nasuwa mi się pytanie. Dlaczego chcesz żeby telefon był zablokowany?

Dla mnie to same plusy są. Od razu widać kto dzwoni. Od razu można odebrać i gadać, a tak to trzeba było by się bawić odblokowywanie:)

[URL]Zapraszam!!!!!!![/URL]

cysiu 

Wysłany: 29-11-2010, 12:36    

owszem to jest niby plus ale czasami gdy mamy telefon w kieszeni i ktos dzwoni a niechcemy badz nie mozemy z rozmawiac w tym momencie to siegajac po telefon z kieszeni mozna jednym przypadkowym dotykiem odebrac

np w noki n97 mozna sobie w ustawieniach to zmienic czy telefon odrazu jest gotowy czy trzeba go pierw odblokowac

bartoszstasiu90 
everybody lies

Wysłany: 29-11-2010, 8:21    

cysiu napisał/a:
owszem to jest niby plus ale czasami gdy mamy telefon w kieszeni i ktos dzwoni a niechcemy badz nie mozemy z rozmawiac w tym momencie to siegajac po telefon z kieszeni mozna jednym przypadkowym dotykiem odebrac

ale po co Ci to jak masz w kieszeni to czujnik zbliżania Ci nie pozwoli odblokować ekranu...

arcean 

Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Piwa: 353/83
Wysłany: 29-11-2010, 8:44    

bartoszstasiu90 napisał/a:
ale po co Ci to jak masz w kieszeni to czujnik zbliżania Ci nie pozwoli odblokować ekranu...

Dokładnie, czujnik zbliżeniowy nas wyręcza.
Odkopałem aplikację powerlock (Extras-devel), która umożliwia blokowanie/odblokowanie telefonu jednym naciśnięciem przycisku na górze N900 (wykorzystywanego m.in. do włączania i wyłączania urządzenia).

cysiu 

Wysłany: 30-11-2010, 11:43    

a to w sumie macie racje ogolnie to myslalem ze czujnik zblizeniowy dziala tylko jak juz polaczenie sie odbierze
dlatego pewnie niebylo w ustawieniach mozliwosci odblokowania podczas polaczenie

dzieki panowie za wyjasnienie ;)

nemesis

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 06-06-2011, 8:50    

no włąsnie a u mne jest odwortnie ja nie chce tej opcji ale mam jak ktos zadzwoni to musze najpierw przciskiem zabl odbl odblokowac użadzenie i dopiero mi sie pojawia na wyswietlaczu mozliwosc odebrania połaczenia i wogóle widze kto dzwoni ehhhh

Odpowiedz do tematu