witam
aktualnie w noki n900 mam tak ze nawet gdy telefon jest zablokowany ekran wyłaczony ktos zadzwoni automatycznie telefon sie odblokuje
i czy mozna to jakos zmienic? gdy telefon jest zablokowany nacisnie sie przycisk "power" to wyswietli sie "slide" mozna to jakos dodac do odbierania polaczen zeby telefon sie automatycznie nieodblokowywal sam
owszem to jest niby plus ale czasami gdy mamy telefon w kieszeni i ktos dzwoni a niechcemy badz nie mozemy z rozmawiac w tym momencie to siegajac po telefon z kieszeni mozna jednym przypadkowym dotykiem odebrac
np w noki n97 mozna sobie w ustawieniach to zmienic czy telefon odrazu jest gotowy czy trzeba go pierw odblokowac
owszem to jest niby plus ale czasami gdy mamy telefon w kieszeni i ktos dzwoni a niechcemy badz nie mozemy z rozmawiac w tym momencie to siegajac po telefon z kieszeni mozna jednym przypadkowym dotykiem odebrac
ale po co Ci to jak masz w kieszeni to czujnik zbliżania Ci nie pozwoli odblokować ekranu...
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 29-11-2010, 8:44
bartoszstasiu90 napisał/a:
ale po co Ci to jak masz w kieszeni to czujnik zbliżania Ci nie pozwoli odblokować ekranu...
Dokładnie, czujnik zbliżeniowy nas wyręcza.
Odkopałem aplikację powerlock (Extras-devel), która umożliwia blokowanie/odblokowanie telefonu jednym naciśnięciem przycisku na górze N900 (wykorzystywanego m.in. do włączania i wyłączania urządzenia).
a to w sumie macie racje ogolnie to myslalem ze czujnik zblizeniowy dziala tylko jak juz polaczenie sie odbierze
dlatego pewnie niebylo w ustawieniach mozliwosci odblokowania podczas polaczenie
dzieki panowie za wyjasnienie ;)
nemesis
Wysłany: 06-06-2011, 8:50
no włąsnie a u mne jest odwortnie ja nie chce tej opcji ale mam jak ktos zadzwoni to musze najpierw przciskiem zabl odbl odblokowac użadzenie i dopiero mi sie pojawia na wyswietlaczu mozliwosc odebrania połaczenia i wogóle widze kto dzwoni ehhhh
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum