nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
Odkryłem ciekawy "fjiczer"
Autor Wiadomość
Varskar 

Piwa: 2/7
Wysłany: 19-03-2011, 2:51    Odkryłem ciekawy "fjiczer"

Otóż doszedłem do wniosku, że w Nokii N900 budzik zadziała ZAWSZE, znaczy bez względu na to czy w nocy bateria padnie, czy nie. Może to jednorazowy jej wybryk, a może ciekawe rozwiązanie Nokii - wymaga jeszcze sprawdzenia. W każdym razie zdziwiłem się bardzo jak rano mnie obudziła, mimo iż wieczorem już prosiła o ładowarkę. :)
Postaw piwo autorowi tego posta

Dr.Bunhead

Piwa: 4/3
Wysłany: 19-03-2011, 3:29    

Już w wielu telefonach jest taki 'fjiczer' (lol powinieneś napisać ficzer jak coś). Polega on na tym że budzik działa także po wyłączeniu telefonu :P
P.S. Jak nie wierzysz to nastaw budzik na za 5 min i wyłącz telefon... za 5 minut zadzwoni budzik i będzie zapytanie czy włączyć urządzenie o ile masz wystarczająco naładowaną baterię aby się włączył:P

Varskar 

Piwa: 2/7
Wysłany: 19-03-2011, 8:26    

Dr.Bunhead napisał/a:
P.S. Jak nie wierzysz to nastaw budzik na za 5 min i wyłącz telefon... za 5 minut zadzwoni budzik i będzie zapytanie czy włączyć urządzenie o ile masz wystarczająco naładowaną baterię aby się włączył:P

Nie chodzi o zwykłe (ręczne) wyłączenie telefonu, a jego wyłączenie powodowane rozładowaniem baterii. Nie wiem czego nie rozumiesz. Telefon, przed pójściem spać, zostawiłem włączony i ona musiała paść.

Dr.Bunhead napisał/a:
Już w wielu telefonach jest taki 'fjiczer' (lol powinieneś napisać ficzer jak coś).

To bez różnicy.

JohnyZ89 napisał/a:
Tak. Każda Nokia już od dawna, gdy się wyłącza sama z powodu braku prądu, to zostawia go mimo wszystko na tyle dużo by móc włączyć budzik.

Od jak dawna? N70 tego nie miała.
Ostatnio zmieniony przez Varskar 19-03-2011, 10:09 , w całości zmieniany 1 raz  

JohnyZ89

Model telefonu: N900
Piwa: 19/2
Wysłany: 19-03-2011, 9:39    

Tak. Każda Nokia już od dawna, gdy się wyłącza sama z powodu braku prądu, to zostawia go mimo wszystko na tyle dużo by móc włączyć budzik.

Odpowiedz do tematu