Witam,
Jakiś czas temu przesiadłem się na maemo z symbiana. Brakuje mi jednak kilku aplikacji, które miałem na symbianie, a nie mogę znaleźć odpowiednika na Maemo. Może ktoś z Was ma większe obeznanie w aplikacjach i spotkał się z czymś podobnym, i chce się podzielić wiedzą ;)
1. Punkty orientacyjne. (w aplikacji możemy zapisać współrzędne, a aplikacja następnie prowadzi nas do tego punktu w linii prostej za pomocą "kompasu", oraz podaje odległość. Aplikacja bardzo użyteczna w terenie)
2. Shazam ID (aplikacja rozpoznaje utwory muzyczne, czasem przydatne)
3. Mmpk (aplikacja napisana w Javie, w której mamy zawarte rozkłady komunikacji miejskiej. Nie zawsze mam możliwość sprawdzenia rozkładu online, dlatego fajnie mieć coś takiego w telefonie. Może jest coś podobnego na nasz system, bez zabawy w jave)
Na pozostałe aplikacje udało mi się znaleźć jako-takie odpowiedniki, ale w/w nie dają mi spokoju. Dziękuję za pomoc.
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 19-12-2011, 5:40
Jeśli chodzi o odpowiednik Shazam na N900 to polecam odtwarzacz Instinctiv Działa trochę wolniej od poprzednika, aczkolwiek jest skuteczny. Temat: http://maemo-forum.pl/ins...ight=instinctiv
Co do Mmpk, to jak zapewne już wiesz N900 nie obsługuje Javy. Aby odpalać napisane w niej gry potrzeba specjalnego emulatora, który i tak nie do końca działa. Ściągnij sobie po prostu ten rozkład jazdy na telefon albo zrób screena
Wiem, i bardzo ubolewam nad brakiem "normalnej" obsługi Javy przez N900.
Problem w tym że nie sposób zrobić screena rozkładu na wszystkie pory dnia dla wszystkich linii i przystanków :) Zazwyczaj taki rozkład okazuje się przydatny w najmniej spodziewanym momencie. Ale coś wymyślę.
Dzięki za polecenie Instinctiv. Na pewno wypróbuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum