Wiek: 22 Dołączył: 06 Mar 2011 Posty: 60 Postawił 5 piw(a) Skąd: Kraków
Wysłany: 20-05-2011, 10:07
mac02 napisał/a:
ldamian83 napisał/a:
ja tez czekam z niecierpliwością na te aplikacje z uproszcaną wersja instalacji
obecnie wrzucam mapy na n900 z Nokia Ovi Suite to znaczy ze jak bede korzystał z GPS-u nie bedzie mi pobierało opłat poniewaz wgrałem sobie mapy???i czy moze lepszy jest Sygic
jezeli masz wyłączoną lokalizacje za pomoca sieci komórkowej ( A-GPS), to nie bedzie pobierał opłat.
Sygic to jest normalna nawigacja, a Ovi mapy to są bardziej mapy, jak sama nazwa wskazuje, niz nawigacja.
Jakos dziwno śmiesznie to wytłumaczyłeś :) Przeciez Ovi Maps to nawigacja. " Ovi mapy to są bardziej mapy " ?
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 20-05-2011, 10:28
Właśnie nie, goła Ovi Maps to nie jest nawigacja w pełnym tego słowa znaczeniu.
Nie ma komunikatów głosowych tzw. "turn-by-turn", nie można wybrać typu trasy, nie można POIów dodawać, nie ma powiadomień o POI, nie ma funkcji zapisywania trasy, beznadziejny system wyszukiwania miejsc, nie ma kalkulacji czasu jaki pozostał do końca trasy i z tym związanych innych rzeczy (ile jeszcze do przejechania, ile przejechano itp. itd.), nie ma informacji o aktualnej prędkości (ani o ograniczeniach), nie ma informacji po którym pasie się poruszać...
Niestety do nawigacji baaaardzo dużo jeszcze brakuje w ovi mapom, na chwilę obecną goła OviMaps na N900, porównywalna jest co najwyżej do GoogleMaps, a nie do nawigacji samochodowej.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
Czy temat jakoś się jeszcze rozwija? Ktoś zrobi wreszcie wyszukiwanie ulic offline, tak by dało się, względnie wygodnie, korzystać z tych map nawet bez jakiegokolwiek dostępu do sieci (poza zasięgiem wifi, bez karty SIM)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum