Czy są jakieś nawigacje stworzone dla pieszych / rowerowych wycieczek, które dokładnie zaprowadzą nas do celu, oraz mają możliwość wybrania podróży komunikacją miejska.
Oraz aby była możliwość określenia miejsca w którym aktualnie się znajdujemy, jak będziemy gdzieś w lesie, czy obcych miastach....
Jeśli jest opcja to tryb samochodowy też mógłby być w tym, bo zawsze może się przydać, ale główne nastawienie na te piesze wędrówki... I czy na wsi i w lasach także sobie poradzi taka nawigacja ? Czy zgubi drogę ?
Jakie są ceny takiego urządzenia ?
jak dla mnie kupujesz jakies telefon ( nowy/ używany ) z androidem i masz tam wszytsko do nawigacji. mapy googla + nawigacja,
a co do komunikacji miejskiej, to instalujesz 1-2 aplikacje i po kłopocie.
Zreszta do samej nawigacji pieszej to nokia maps na n900 wystarczą, ale w tym rozwiazaniu, jest poblem baterii, ze moze na nie za długo wystarczyć..
Hm, tylko w n900 wymagane jest połączenie z internetem do nawigacji tak ? Bo nie znajduję mi żadnego GPS, (jak odpalam mapy) a internet w sieci mi nie działa...
Nie wiem gdzie rozwiązać ten problem z internetem, mam heyah, dzwoniłem do nich ale nie pomogli. byłem w serwisie to mówili że na 2 tygodnie mam zostawić telefon, a ja potrzebuje go... A ustawienia mam poprawne... także nie wiem czego to wina,
W heyah też wykupiłem pakiet internetowy, ale nie zostało wcale aktywowane...
To prawda że trzeba mieć kartę sim specjalną internetową do tego, czy zwykła wystarczy ? Bo kiedyś mi działał na tej w innej komórce...
Nie potrzebujesz połączenia internetowego żeby używać GPS'a. W Nokia Maps nie będziesz mógł wyszukiwać nic, ale można sobie bez tego poradzić. Pamiętaj że telefon długo łapie fix'a, a sama aplikacja co chwile prosi o połączenie internetowe. Za każdym razem anuluj, a jak będziesz na zewnątrz (bo w domu zapomnij o łapaniu fix'a) to w końcu go złapie i pokaże Twoją aktualną pozycję. Proces łapania fixa może trwać nawet 10 min więc bądź cierpliwy. Ze swojej strony polecam zainstalowanie aplikacji GPS Jinni i obserwowanie w niej ile satelit widzi telefon. Do nawigacji natomiast proponuję zainstalować Sygic Mobile Maps.
Co do internetu w Heyah. Na pewno działa na tym telefonie i skoro używałeś internetu z tej karty w innym telefonie to masz coś źle w ustawieniach. Ustawienia -> Połączenia internetowe -> Połączenia -> Nowy:
nazwa połączenia: Heyah GPRS
typ połączenia: GPRS
dalej
Nazwa punktu dostępowego: heyah.pl
Nazwa użytkownika: heyah
Hasło: heyah
Pytaj o hasło... : odznaczone
To wszystko. Reszta na automatic, najlepiej nie ruszać wcale. Powinno banglać.
PS. Dopiero zauważyłem że nie można dodawać nowych połączeń GPRS, dlatego musisz edytować to stare połączenie (to które już istnieje).
Ostatnio zmieniony przez JohnyZ89 06-01-2012, 12:55 , w całości zmieniany 1 raz
nie nie jest wymagane polaczenie internetowe. N900 ma wbudowany GPS tylko wyszukiwanie pozycji bez internetu moze dobrych kilka minut trwac, a w budynku moze ci wogole nie zlapac.
Do n900 nie potrzeba zadmych specjalmych kart. wystarczy najzwyklejsza karta sim i wszystko powinno dzialac. Po wlozeniu karty do telefonu powinien on sam skonfigurowac internet, a jezeli tego nie zrobil to na forum jest temat jak skonfigurowac polacxzenie recznie.
Hm, wczoraj gdzieś 30 min czekałem, i nie znalazło nic, niestety....
Gdy włączam mapy wyskakuje mi abym wybrał połączenie internetowe, gdy to zamykam, to właśnie trwa szukanie GPS w nieskończoność.
A jak usunąć wszystkie ustawienia internetowe ? Bo te z sieci nie idzie usunąć w ustawieniach, tylko trzeba jakoś w terminalu, gdzieś pisało na forum, ale nie mogę tego znaleźć, a mam ustawione jak na forum...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum