Dziwne żeby tak nie było w końcu to ona zasila telefon a bez niej nie ma podtrzymania zasilania jest jeszcze drobne podtrzymanie ustawień na kilka minut bodajże gdzie zapamietuje min. date godzine profil (cichy/głośny)itp.
To nie komputer który ma na płycie głównej baterią dodatkowo która jest odpowiedzialna a zapamiętywanie ustawień biosu oraz zegara
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 05-08-2011, 3:19
Omicron666 napisał/a:
To nie komputer który ma na płycie głównej baterią dodatkowo która jest odpowiedzialna a zapamiętywanie ustawień biosu oraz zegara
No nie wiem w N70, były bateryjki zegarkowe (wszak skądś musi być sygnał na uruchomienie telefonu przez budzik). Inny motyw, że w N70 bateryjki te się lubiły się wylać, zalewając (niszcząc) filtry (glassy) od ekranu i klawiatury.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
nie wiem ile w n900 wynosi czas podtrzymania daty dokładnie ale spokojnie wystarczy na zmiane sima. z ciekawości nawet sprawdziłem i wystarczyło spokojnie a podtrzymanie dalej było
Z tego co mi się wydaje prawdopodobnie podtrzymanie jest około 15 min. Możliwe że w N900 występuje kondensator który zgromadzoną energię przeznacza na podtrzymanie (w niektórych aparatach cyfrowych takie coś zastosowano)
Dokładnie N900 ma baterię podtrzymującą zwaną backup battery i mogła jak to się często zdarza uleć wylaniu i uszkodzeniu czego efektem jest brak ustawień daty i zegara.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum