niby jest a jednak jej nie ma, nie wiem jak ja wlaczyc, wylaczyc, no i jak przeslac dane na telefon z Irdą, skoro n900 jej nie obsluguje? i na co mi taka podczerwien?
czy ktos wogole wie jak ona dziala w n900?
Ja jej używam jako pilot. Zaisntalowałem sobie na pulpit widget irreco.
Możesz też pobrać aplikacje irreco wtedy będziesz miał bardziej funkcjonalnego "pilota", będziesz mógł sam układać buttony itd.
Co do wysyłania/odbierania plików przez podczerwień to póki co nit ma możliwości wysyłania odbierania plików a sama dioda podczerwieni pełni funkcję wyłącznie emitera (jak np w pilocie TV).
Zaznaczam ze nie wiem czy jest możliwa implementacja transferu danych po przez ten port.
(być może jest to możliwe lecz nikt nie napisał jeszcze takiej aplikacji)
bo w opcjach go nie ma... Jak go zainstalujesz wyskoczy ci widget na pulpicie... przytrzymaj palcem na ekran przez pare sekund, aż wyjdzie ci przycisk ustawienia (taki klucz)
tak jak napisal @piciek - tryb edycji pulpitu pozwala na zmiane ustawien widgetow. no chyba ze zainstalowales widget ale nie dodales go na pulpit. w takim przypadku musisz wrzucic go samemu i dopiero wtedy edytowac opcje.
No tak, ale mam telewizor marki ktorej nie ma na liscie...
Otwierram Irreco i jest, ale drzewo sie nie otwiera, bo wyskakuje blad.
Moze powinnam utworzyc nowy remote? Tylko jak?
Z tym IRRECO to też miałem problem z drzewem - błędy przy próbie otwarcia.
Ja sobie zrobiłem nowego pilota z przyciskami i powkładałem sobie takie że miałem jeeden pilot i na nim buttony do TV, SAT i HI-FI - wszystko w jednym :)
Co do tego jak tworzyć to na necie jest gdzieś opis - jak będę wieczorem to zrobię jakiś mini tutorial i wrzucę na forum.
Aplikacja przywita nas informacją powitalną, dajemy "OK".
Naszym oczom ukaże się lista z dostępnymi gotowymi "pilotami".
Możemy pójść na łatwiznę i ściągnąć sobie takiego gotowca, ale nie robimy tego
Chcemy sami sobie zmontować pilota.
...no to do dzieła
Cały proces tworzenia naszego "pilota" to 3 główne czynności:
1. Stworzenie naszego wirtualnego pilota
2. Pobranie kodów/komend odpowiednich dla sprzętu którym będziemy chcieli sterować
3. Dodanie przycisków do pilota i przypisanie im kodów które pobraliśmy wcześniej (pkt 2).
AD 1.
Klikamy w górne menu "Irreco" i wybieramy NEW REMOTE.
Program poprosi o wpisanie nazwy. Wpisz co chcesz np. "moj_pilot" i daj OK.
Pojawi się panel by wpisać nazwę, po wpisaniu dajemy OK.
Brawo! Właśnie stworzyłeś wirtualnego pilota
Górne menu zmieniło nazwę na "Edit remote" - jesteś w trybie edycji swojego pilota.
Czas na pobranie kodów i wstawienie przycisków.
AD 2.
Z górnego menu "Edit remote" wybieramy "Download from LircDB".
Wyświetli się alfabetyczna lista marek sprzętu. Klikniecie na pozycję rozwija listę z markami i modelami. Odszukaj kod pilota/sprzętu którego chcesz pobrać. Zaznacz pozycję i kliknij DOWNLOAD. O zakończeniu pobierania wybranych kodów zostaniemy poinformowani stosownym komunikatem.
Mamy wiertualnego pilota, mamy kody... czas na dodanie przycisków!
AD 3.
Z górego menu "Edit remote" wybieramy "New Button".
Pojawi się panel dodawania przycisku.
Po lewej znajdziemy pole "NAME". Wpisujemy nazwę przycisku np "play"
(nazwa ta będzie się wyświetlać na naszym przycisku).
Aby dodać kod do przycsku, na dole klikamy na "dodaj".
Pojawi się lista z kodami które pobraliśmy wcześnej.
Wybieramy kod który chcemy przypisać naszemu buttonowi i dajemy "OK".
Na ekranie powinien pojawić się nasz przycisk.
Jesteśmy w trybie edycji więc możemy go przemieszczać.
Ustawimy go tam gdzie nam wygodnie i z górnego menu wybieramy "Save remote".
Podwójne kliknięcie na buttona (gdy jesteśmy w trybie edycji) spowoduje
pojawienie się menu z pozycjami "bring to front", "Edit button" i "Delete button".
Voila! Właśnie udało Ci się stworzyć własnego pilota ...no to idziemy testować ;)
Analogicznie postępujemy jeśli chcemy dodać więcej przycisków.
Możliwe jest też wgranie layoutów dla przycisków, tła dla pilota itp.
Później postaram się dodać screeny jakieś żeby było wiadomo o-co-ho :)
jest jedna mapa ale tylko w demie gotowym do sciagniecia,gdzies wyczytalem ze mozna zainstalowac na nasza nokie pelna wersje gry heros 2 tylko nie wiem jak,dlatego prosze o pomoc:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum