Model telefonu: Nokia N900
Wysłany: 04-02-2012, 7:50
Co do tematu to podłączasz kablem USB czy dołączonym do zestawu kablem z wyjściem VIDEO.
Spróbuj w telewizorze wybrać kanał "AV2" lub "AV1". U mnie działało na AV2. Ostatecznie spróbuj jeszcze zmienić format obrazu w "ustawienia>wyjście TV" - ale to działa tylko na jakość przesyłanego obrazu.
_________________ Pomogłem?? Postaw piwko :)
Ostatnio zmieniony przez MaemoManiak 06-02-2012, 1:49 , w całości zmieniany 1 raz
Przez USB ogarnąłem co i jak i jest pięknie , tylko mam teraz taki problem ze jak podłączam się tym kablem z wejściem VIDEO to wszystko jest na szaro ;/ bo inaczej jest jak podłącze przez USB a przez ten kabel VIDEO.
_________________ Pomogłem ? Chętnie się napije :)
Wysłany: 05-02-2012, 6:02
Jak zmienić na AV2 czy format obrazu?
Format obrazu: Menu>Ustawienia>Wyjście TV - tu wybierasz (NTSC/PAL) i klikasz "zapisz".
A aby zmienić na AV2 spróbuj nacisnąć na pilocie klawisz "AV" , "TV" , "SAT" .
Najlepiej sprawdź w instrukcji.
hellfire
Wysłany: 05-02-2012, 6:08
Gwiazdor napisał/a:
Przez USB ogarnąłem co i jak i jest pięknie , tylko mam teraz taki problem ze jak podłączam się tym kablem z wejściem VIDEO to wszystko jest na szaro ;/ bo inaczej jest jak podłącze przez USB a przez ten kabel VIDEO.
można podłączyć n900 do tv za pomocą usb? Jak wygląda wtedy sprawa z jakością obrazu?
Wysłany: 05-02-2012, 6:13
Można podłączyć. W telewizorze aktywujesz kanał USB / włączasz wejście USB. To jeszcze zależy czy telefon się zgra z TV, ale raczej powinien. Jakość obrazu jest prawie taka sama jak przez kabel VIDEO, może nawet ciut lepsza
Pozdrawiam.
hellfire
Wysłany: 05-02-2012, 6:38
O popatrz, nie wiedziałem o tym :D Będzie trzeba wypróbować na dniach :P
można podłączyć n900 do tv za pomocą usb? Jak wygląda wtedy sprawa z jakością obrazu?
Można można u Mnie jest tak : jak podłącze przez USB to mam taki sam obraz jak bym podłączał pod komputer czyli : same foldery itp. aa jak podłączyłem przez ten 2 kabel to na telewizorze widzę normalnie telefon i jak operuje telefon to wszystko tak widać jak na n900.
hellfire
Wysłany: 05-02-2012, 7:01
Gwiazdor napisał/a:
hellfire napisał/a:
Gwiazdor napisał/a:
Można można u Mnie jest tak : jak podłącze przez USB to mam taki sam obraz jak bym podłączał pod komputer czyli : same foldery itp. aa jak podłączyłem przez ten 2 kabel to na telewizorze widzę normalnie telefon i jak operuje telefon to wszystko tak widać jak na n900.
Wysłany: 05-02-2012, 7:51
Tak, ale możesz włączyć film i oglądać na pełnym ekranie (przez USB).
A jeśli chodzi o kabel VIDEO to po prostu musisz dobrze włożyć wtyczki. Żółte do żółtego itd.
Jutro sprawdze to co mi napisałeś... a co do wtyczek to przy kablu mamy żółty biały i czerwony. a przy TV mam 2 czerwone , biały , niebieski , zielony . hmm ?
Podepnę się pod temat jestem nowy i od paru dni mam n900 i już mam mały problem mianowicie chodzi mi o to czy jeżeli podepniemy kabel tv tylko pod telefon nie mając podpiętego go do tv ani innego odbiornika to czy coś się wyświetli koło miejsca z profilami? tak jak to się dzieje ze słuchawkami?
Chcę słuchać muzyki we wiezy albo w radiu samochodowym i wejścia aux są tam czinczami i jedynym sposobem jest podłączenie kabla tv 2 czinczy od głosu a 3ci od wizji wisi niepodłączony. Miałem tak w n95, n95_8gb, n96, n97 a w n900 nie działa bo nie wykrywa jak gdyby tego kabla tv z podłączonymi 2ma końcówkami :/ ogólnie beka jakaś bo słuchawki wykrywa i muza gra przez nie normalnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum