Wysłany: 27-07-2010, 3:02 połaczenie z komputerem przez wifi
Mając włączone wifi w telefonie i właczony komputer, w lewym dolnym rogu odtwarzacza w n900 wyswietla sie ze widzi moj komputer, ale jak w to wejde, to ciagle tylko wyszukuje. tymczasem gdy wejde w esplorator plików jest: " n900 i urzączenia multimedialne". Gdy klikne na urządzenia multimedialne i wybiore swój komputer ( no i kolejna rzecz, ze widzi tylko moj komputer, a pozostałych w domu, juz nie, mimo ze wszystkie sa podłaczone do sieci domowej), to pisze mi ze brak plików.
A więc czy to moze trzeba coś ustawić w komputerze? czy co aby widziało moje udostępnione pliki z komputera..
chociaz jest jeden mały problem. W n900 udostępnione mam tylko multimedia, czyli moje dokumenty: muzyka obrazy i wideo. A nie da się zrobić tak aby widział np. dysk udostępniony? ?
to z czego korzystasz to nie jest zwykle udostepnianie plikow tylko usluga dlna. czy mozna udostepnic caly dysk? nie wiem jak to sie ma do zabezpieczen windows7, ale moim zdaniem na pewno mozna (udostepnic media z calego dysku). ewent przeskanowac dysk w poszukiwaniu multimediow i dodac go do listy odtwarzania. wejdz w windows7 do windows media player. tam masz oopcje udosstepniania i wyboru tych mediow.
1. jesli chodzi o normalne udostępnianie plików w win 7 miedzy komputer a komputer, to nie ma najmniejszego problemu.
2. z listami odtwarzania to tez cos mi nie działa, bo i owszem, jak mam muzyke w katalogu muzyka, to telefon odtwarza, jednak gdy zrobiłem liste odtwarzania w wmp, to w telefgonie widzi liste, ale jak ją otwieram to pisze ze plik jest pusty..
3. hm.. czyli jak narazie nie wiadomo jak udostępnić np cały dysk z komputera, aby był widoczny w telefonie?
Serwer DLNA (w tym przypadku twój komputer z windows 7) jest serwerem mediów (Audio, VIDEO i zdjęcia/grafika). Udostępnianie dysku "jako takiego" nie jest możliwe.
Możesz jedynie udostępnić wszystkie media z dysku, ale o chodzeniu po dysku i przeglądaniu jego CAŁEJ zawartości nie ma mowy.
no własnie o to mi chodziło, dzięki.
Jednak jak się nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma, tzn VNC viewer ;). Ten program mi działa, ale rDesktop już nie chce mi się łaczyć.. no ale nic.. pomęcze, pomęcze to moze i ten zadziała.
raz jeszcze dzieki wielkie!
Szczerze nie mam pojęcia jak mam dokonać tego połączenia bym mógł widzieć pliki w telefonie te z komputera. W 'pliki' mam 'udostępnione multimedia' ale nic tam nie wyświetla, jak muszę ustawić w Windows 7 parametry, piszę już w ostateczności...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum