Mam pomysł, jestem świeżym posiadaczem N900, w związku z tym mam pomysł który pomoże takim jak ja nie spamić na forum. A dokładniej rzecz biorąc stworzyć dział dla "nowych/zielonych" z podstawowymi tematami np, jak zaktualizować software. Takie niby głupoty, ale jak by się zgromadziło takie tutki to może było by mniej głupich pytań na forum.
hm.. no mozna takie pytania gdzies spisać, ale zazwyczaj jak ktos nowy przychodzi to wchodzi gdzie popadnie i tam zadaje pytanie, bo jeszcze nie zna forum i raczej moze nie wiedziec ze jest specjalny dział z poradnikami, no i nie wiedza ze jest opcja "szukaj".
muszę w końcu i regulamin stworzyć, no to tam wpiszę notkę ala "zanim o coś zapytasz to użyj szukajki oraz zajrzyj do dział dla zielonych :) "
zawsze jakiś procent czyta regulamin, mały ale czyta :)
Regulamin jest potrzebny i to bardzo. Forum powoli się rozrasta, użytkowników przybywa i zaczyna się robić mały bałagan kiedy nowi zadają pytania na które już są odpowiedzi na forum. Ale z drugiej strony tak było, jest i będzie. Wiem to z doświadczenia z forum na którym sam jestem moderatorem.
To fakt, nie każdemu chce się szukać i czytać. Najlepiej iść na łatwiznę, stworzyć nowy temat i użyć standardowej gadki "jeśli już było, to przepraszam" yaqb ma rację, bo takich sytuacji raczej nie unikniemy... ale regulamin by się przydał :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum