Wysłany: 27-11-2010, 11:15 Problem z dostępem do pamięci
Mam taki problem:
- chcę zrobić zdjęcie, nie daje rady, pojawia się komunikat: "Pamięć niedostępna. Nie można zapisać zawartości"
- chcę coś usunąć (np. zdjęcie lub film), wyskakuje "usunąć tylko do odczytu ...?", biorę tak i nie daje rady.
Ten sposób usuwania, tak samo jest jeżeli próbujesz z poziomu telefonu albo po podłączeniu do komputera? Czy są jakieś różnice?
Jak wygląda sytuacja z wykorzystaniem pamięci? I czy podobny problem kiedyś miałeś, pojawił się nagle, czy może ostatnio coś instalowałeś?
No i przyszła pora na moją Eneczkę :P mam identyczny problem tylko scan disk nie pomaga :P
Każdy inny apps do robienia zdjęć działa oprócz zwykłego.
ps. wiem że po aktualizacji cssu z klonem aparatu wszystko działało bo sprawdzałem jak się sprawuje pomiar odległości :D
jakieś sugestie ?
eteN900
Model telefonu: N900
Wysłany: 18-01-2012, 1:50 Re: Problem z dostępem do pamięci
Witam!
Równiez mam taki sam problem
pedrossi napisał/a:
- chcę zrobić zdjęcie, nie daje rady, pojawia się komunikat: "Pamięć niedostępna. Nie można zapisać zawartości"
chcac go rozwiazac, wybralem polaczenie "Tryb masowy ...", pierwszy raz zreszta, i ... i nic. Niestety nie pojawila sie oczekiwana ikona dysku w moim komputerze, za to po odlaczeniu kabla wyskoczyl komunikat:
"Do czasu rozwiazania problemu, pamiec bedzie nadawac sie tylko do odczytu. Po podlaczeniu kabla USB sproboj rozwiazac problem za pomoca komputera. Aby zapisac istniejaca zawartosc pamieci, utworz kopie zapasowa danych.".
Wczesniej zawsze uzywałem urzadzenia poprzez Nokia Suit i wszystko hulalo.
N-ke mam od jakis 3 tygodni, wtedy tez zrobilem jej re - flasha. Spotkaliscie sie z czyms takim ? Jakies rady oprocz kolejnego re-flasha ?
Pozdrawiam
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 18-01-2012, 3:22
Sposobem na rozwiązanie tego problemu może być przeskanowanie pamięci Windowsowym scandiskiem i naprawienie prawdopodobnie uszkodzonego systemu plików w telefonie. Lecz jeśli piszesz że komputer po podłączeniu nie wykrywa pamięci, to pozostaje raczej reflash eMMC.
ja mam podobna sytuacje kiedy chce zrobic zdjecie albo video.natomiast kiedy w opcjach zmieniam zeby zapisywal wszystko na karte sd to wszystko dziala.czasami tez sie wylaczaja same aplikacje i wyskakuje komunikat (blad wewnetrzny).nie mam pojecia jak sie tego pozbyc.jakies sugestie??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum