nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z Voipe-em
Autor Wiadomość
adziu82 

Model telefonu: N900,nokia5530xpress
Piwa: 1/11
Wysłany: 25-01-2012, 5:08    Problem z Voipe-em

Witam,jak w temacie.Mam problem z voip-em,a dokładnie z próbą dzwonienia z 3g na włoska sieć.Z połączeniem na polskie numery nie ma problemu,nie wiem jak jest np na inne zagraniczne.Może ktoś ma podobny problem?Nie wiem o co chodzi,jeszcze niedawno działało,czyżby jakoś to zostało zablokowane,ale na polskie mogę dzwonić.Może AKTA już działą :lol:
Postaw piwo autorowi tego posta

athame

Piwa: 50/2
Wysłany: 26-01-2012, 7:57    Re: Problem z Voipe-em

adziu82 napisał/a:
Witam,jak w temacie.Mam problem z voip-em,a dokładnie z próbą dzwonienia z 3g na włoska sieć.Z połączeniem na polskie numery nie ma problemu,nie wiem jak jest np na inne zagraniczne.Może ktoś ma podobny problem?Nie wiem o co chodzi,jeszcze niedawno działało,czyżby jakoś to zostało zablokowane,ale na polskie mogę dzwonić.Może AKTA już działą :lol:

Jeśli już to ACTA (oczywiście że działa, ale póki co nie w Europie <-przynajmniej oficjalnie). A co do problemu to pewnie masz zablokowane połączenia z zagranicą (jako potencjalnie wysokopłatne), albo sieć (ta włoska) zmieniła parametry i trzeba od nowa skonfigurować połączenie.

adziu82 

Model telefonu: N900,nokia5530xpress
Piwa: 1/11
Wysłany: 26-01-2012, 4:58    

athame dodam,że tylko na n900 nie mogę zadzwonić na zagraniczne,bo próbowałem także na Holenderski i nici z tego.Przez wi-fi z mojego drugiego fona nokia 5530 X-press idzie normalnie,na 3g nie wiem bo nie ma jakoś taki nowoczesny telefon obsługi.Ale robię mała kombinacje z n900,a dokładnie robię z n900 ruter,ale czasami zacina.Trochę mnie to denerwuje i wolałbym bezpośrednio z n900 dzwonić.Wydaje mi się że to jakiś problem z fonem,voip na pewno nie zablokował rozmów zagranicznych jak idzie z drugiego fona.

Odpowiedz do tematu