Pidgin,kadu gadu,web gadu(w przegladarce) dodanie klienta gadu do jabbera,
proponuje skorzystac z takiej opcji jak szukaj
potrzebujesz pomocy wyslij gg na pw
O ile sie nie myle, to musisz zainstalowac sobie cos takiego: Pidgin protocols plugin for Conversations and Contacts. Wydaje mi sie, ze po zainstalowaniu tego, Gadu-Gadu zostalo dodane do IM.
wchodzisz w terminal wpisujesz gg albo gadu-gadu i wyświetla Ci się program z wtyczką. Przy instalacji będzie error, ale to jak go rozwiązać masz na forum
Nie ma problemu, nie sadzilem, ze zapomnisz
Napisz tylko co pobrales i zainstalowales, bo w repo jest jeszcze Extra protocol plugins for Conversations and Contact dla osob nie posiadajacych Pidgin'a.
Pidgin protocols plugin for Conversations and Contacts działa świetnie ale jest jeden problem. jak ktoś do mnie pisze na GG program podaje numer GG rozmówcy ale nie kojarzy go z kontaktem w książce mimo, że numer GG rozmówcy jest w książce zapisany.
Ktoś zna na to jakieś lekarstwo?
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 03-04-2011, 10:11
Andy napisał/a:
Pidgin protocols plugin for Conversations and Contacts działa świetnie ale jest jeden problem. jak ktoś do mnie pisze na GG program podaje numer GG rozmówcy ale nie kojarzy go z kontaktem w książce mimo, że numer GG rozmówcy jest w książce zapisany.
Ktoś zna na to jakieś lekarstwo?
Nie i nie będzie na to rozwiązania. Korzystaj z gg poprzez Jabbera.
Kiedy ta niedogodnosc zostanie usunienta mianowicie " jak mam w kontaktach wpisany nr gg i osoba do mnie pisze to pidgin uruchamia sie automatycznie - wyskakuje wiadomosc od nadawcy ale tak jak ktos napisal wczesniej widnieje nr gg a nie imie i nazwisko. Czy jest mozliwosc by bylo widoczna nazwa.
Mi wykrywa nazwy kontaktów z książki... Jest tylko problem z dostępnością kontaktów. Ktoś już kiedyś pisał że to nie będzie działać bo (jak ktoś chce to niech sobie znajdzie czego :P) Jest jeden motyw... jak wejdę w edycję kontaktu gg przy czym nic nie zmienię tylko dam zapisz to nagle magicznie mądra nokia wie że ten user jest albo go nie ma lub czy jest na zw i nawet opis czyta. Rozłączę i połączę się z netem i już dupa :)
Może jakiś skrypcik by zaradził temu technicy magicy ?? :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum