Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 26-12-2011, 8:32
Gdybyś chciał możesz mi podesłać źródła, zobaczyłbym, czy u mnie będzie podobnie. Może tylko coś z instalacją Qt SDK u Ciebie się stało.
Autor postu otrzymał 1 piwo(a)
maemo_user
Wysłany: 26-12-2011, 9:21
Spróbuj może ustawić wgrywanie programu bez tworzenia paczki deb.
QtCreator -> Projekty -> Maemo 5 -> Uruchamianie
Usuń wszystkie istniejące kroki i wybierz tylko :
Deploy files via UTFS mount używając urządzenia: N900
Gdybyś chciał możesz mi podesłać źródła, zobaczyłbym, czy u mnie będzie podobnie. Może tylko coś z instalacją Qt SDK u Ciebie się stało.
Też myślałem, że to coś z SDK ale zdążyłem je już przeinstalować i to nie raz . Jak nie pomoże wgrywanie programu bez tworzenia paczki deb ( tak jak napisał maemo_user ) to zainstaluje sobie Ubuntu i tam spróbuje to uruchomić. Arcean plik z całym projektem podeśle Ci na maila.
Dzięki za szybką odpowiedź. Teraz akurat jestem z pracy więc ciężko powiedzieć czy u mnie zadziała to, ale jutro jak tylko dojadę do domu od razu sprawdzę :) Mam nadzieję, że będzie działać bo trochę już się z tym męczę.
Jak się nie uda na Windowsie jutro to od razu instaluje na innym dysku Ubuntu
[ Dodano: 27-12-2011, 7:53 ] arcean, jestem Ci dłużny dobrą wódeczkę ruszyło wreszcie Co prawda mam teraz taki problem o jakim niedawno pisał maemo_user ale to jest już tzw. pikuś.
Tak jak pisałeś w katalou:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
mam plik libQtLocation.so.1
Budowanie i tworzenie pakietu dla celu Debug, kończy się sukcesem.
Zaś dla Release, zatrzymuje się na tym błędzie:
Cytat:
dh_shlibdeps # Uncomment this line for use without Qt Creator
Błąd pakowania: Komenda "c:/qtsdk/maemo/4.6.2/bin/mad dpkg-buildpackage -nc -uc -us" zakończona błędem.Kod wyjściowy: 11
Błąd podczas budowania projektu test2 (produkt docelowy: Maemo5)
Podczas wykonywania kroku budowania "Utwórz pakiet Debian"
Na tą chwile mówię Dobranoc z tym błędem powalczę jak się wyśpię po nocnej zmianie w pracy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum