Wysłany: 22-01-2012, 8:00 Prosba o pomoc koledzy , CLEVEN aircrack-ng reaver
Witam jak w temacie mam spory problem ze znalezieniem wiadomosci ,praktycznie podstaw dzialania na naszych n-kach po zainstalowaniu programu cleven 2.4-7 nawet nie dochodzac do ustawien wyskakuje informacja ze system nie znalazl kompatybilnej wersji kernela , najwiekszym problemem jest nieumiejetnosc poprawnej instalacji power kernela, teoretycznie znalazlem jakis power kernel ale po zainstalowaniu niepoprawnym zakladam bo po restarcie systemu telefon juz nie odpalil zapetlil sie zapalala sie dioda w tle bylo widac napis nokia no i sie wylaczal i tak w kolko system skopal sie do takiego poziomu ze musialem odwiedzic servis zeby mi odpalili nke,gdyz nawet nie moglem zainstalowac systemu na nowo.moje pytanie jest niezbyt skomplikowane dla osoby znajacej sie na temacie jak w kilku krokach poprawnie zainstalowac kernela dzialajacego z programem cleven zebym mogl wkoncu z niego korzystac , dziekuje z gory panowie za jakies podpowiedzi ,'poradnik' dla malo zorientowanych , sam nie wiem czy potrzebuje robic jakies partycje , czy wystarczy zainstalowac jakies oprogramowanie dodatkowe ( jakie jezeli tak)
jak jestes malo zorientowany to jak ty sie chcesz wziac za hakowanie wi-fi? ;p Zeby zainstalowac poprawnie kernela, wejdz w menedzer aplikacji i zainstaluj kernel-power i kernel-power-settings. tyle
witam , po zainstalowaniu kernela wszystko smiga jak nalezy teraz to chyba tylko pytania natury technicznej:) po konfigurowaniu sterownikow ( load injection drivers i enable monitor mode wchodze w zakladke skanuj testuj i uchwyc skanuje i wyskakuje lista sieci w zasiegu, wybieram któraś z nich i wcisnąłem rodzaj kodowania załóżmy WPA wyswietlilo imie sieci adres MAC rodzaj kodowania w tym wypadku WPA2, kanal 6 i PW:-80dBm nastepnie wciskam capture i otwiera sie nowe okno X terminala w ktorym widze ze cos sie dzieje ale niezbyt dokladnie wiem co:) moze w tym kroku ktos da porade co dalej czekac az 'cos' sie ukonczy czy np. zminimalizowac okno terminala lub je zamknac i wejsc w nastpna zakladke Decrypt packets bo tam po wybraniu rodzaju kodowania WPA wyskakuje wczesniej zaznaczona siec nazwa.cap( zakladam ze jest to plik uchwyconej sieci ) zaznaczam go i cisne decrypt i ... nic sie nie dzieje moze dlatego powinienem poczekac dluzej w x terminalu az uchwytywanie sieci bedzie bardziej kompletne , :) panowie jezeli ktos sie bawil tym programem moze szepnie co zrobic dalej krok po kroku .
panowie kolejne pytanko czy moze widzieliscie gdzie mozna slowniki (dictionaries) sciagnac,no i oczywiscie dziekuje za wszystkie juz udzielone info
[ Dodano: 26-01-2012, 12:05 ]
.... no i oczywiscie powinienem poinformowac ze tylko na swojej sieci testuje,wszystko zgodnie z prawem zeby nikt nie mial watpliwosci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum