Jestem nowym użytkownikiem u Was i przejde od razu do sedna sprawy. Jestem obecnie posiadaczem Nokii E75, poprzednio E52. Dosyć konkretnie sie napaliłem na N900 lecz mam pewne obawy, że mimo korzystania dotychczas z telefonów z symbianem to mogę nie ogarnąć N900 wraz z jej Maemo, czy możecie mi przedstawić Wasze opinie na temat tego telefonu, jego funkcji i systemu operacyjnego? Proszę o szczere wypowiedzi bez koloryzowania :)) Nie chciałbym żałować zakupu z powodu braku wprawy czy umiejętności obsługi systemu opartego na Linuxie bo raz próbowałem Linuxa na komputerze zainstalować i miałem go na komputerze dosłownie 30 minut ponieważ rozłożyłem ręce po instalacji nie wiedząc co gdzie i jak, boje się, że będzie to samo z telefonem, nie będę wiedział jak zainstalować głupiego motywu czy też aplikacji. Poza tym jak z dostępnością aplikacji na ten telefon? Odtwarzacze wideo? Jakieś programy? Jakieś gry? Wiadomo, że na symbiana w internecie jest masa wszystkiego a jak z Maemo? Czy jest to duży problem? Prosze o Wasze opinie i komentarze do mojego dość długiego wywodu. Pozdrawiam :))
Według mnie nie bedziesz miał żadnych większych problemów z poruszaniem sie po systemie i instalacją gier/ aplikacji (po 1-2tygodniach nie zorientujesz sie że masz nowy telefon bo sie przyzwyczaisz)
Więc z powodu braku wprawy napewno nie będziesz żałował... ja sie przeżuciłem z SE k510i i było całkiem spoko.
video/programy/gry wszystko jest... nie za dużo ale ciągle dochodzą nowe... możesz też grać w gry java/GameBoy/itp itd...
Dziękuje za odpowiedz. Od czasu napisania mojego postu pojawiło się u mnie więcej wątpliwości wywołanych recenzją telefonu. Wytłumaczcie mi skąd w takim telefonie za 2 000zł jest brak możliwości MMS i brak usługi umożliwiającej tworzenie krótkich kodów do operatora, mam na myśli konkretnie to, że mając telefon na kartę nie mogę sprawdzić kodem stanu konta czy włączyć pakietu sms? Skąd to wiem? Przeczytałem w recenzji telefonu na stronie telepolis.pl . Proszę Was o wytłumaczenie mi jak Wy sobie z tym poradziliście z brakiem MMS czy jest na to jakas aktualizacja czy coś? I czy faktycznie nie działają te kody do operatora typu *100# ?? Prosze o odpowiedz!
kody operatora już działają.... do mms też jest aplikacja ( nie testowałem ale słyszałem że działa )
Jeśli coś nie działa to tylko kwiestią czasu żeby działało
....w iPhonie nie ma wiecej rzeczy, a jak juz cos jest to trzeba za to placic extra...
Pawełkarnas
Model telefonu: N 900
Wiek: 33 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 7 Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 23-07-2010, 1:11
Witam kody działają, można zprawdzić stan konta. MMs-y też działają ja prubowałem, Radyjko też jest i fajnie gra. pozdro.
Pawełkarnas
Model telefonu: N 900
Wiek: 33 Dołączył: 07 Lip 2010 Posty: 7 Postawił 1 piw(a)
Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi wiele mi one dały i mam nadzieję, że szczerze mówicie. A powiedzcie mi jakie były wasze pozytywne i negatywne wrazenia w pierwsze dni uzytkowania telefonu? Jakie według was sa jego mocne i slabe strony? :) Chciałbym jak najwiecej wiedziec przed zakupem :))) Z gory dzieki!
Na początku mnie wkurzała bateria bo trzymała niecały dzień, ale z update'm softu bateria trzyma nawet 3 dni... drugie co mnie wkurza to mój skórzany pokrowiec bo nie można go zamknąć jeśli sie słucha muzyki ;/ ( ale to już nie jest związane bezpośrednio z telefonem...
GPS też sie słabo łączy jeśli nie jesteś podłączony do sieci komórkowej..
Reszta dla mnie jest raczej ok ;]
A jak z rozwiazaniem GPS ? W E75 mam wgrany Garmin ktory ładnie trybi na symbianie, a jak to jest z N900 ? Czy trzeba korzystac z fabrycznego programu do nawigacji czy inne typu Garmin tez są kompatybilne z N900 ?? :)
Sygic jest bardzo dobry, ale trzeba go instalować samemu, tak jak większość aplikacji. To może być trochę denerwujące, ale ja np. jestem z tego zadowolony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum