nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
PwnieExpress - flash image
Autor Wiadomość
krakadzil

Model telefonu: n9
Piwa: 10/5
Wysłany: 14-11-2011, 3:30    PwnieExpress - flash image

PwnieExpress - jest specjalnie skompilowanym obrazem dla naszej N900, jest to zestaw narzędzi, zamieniają N900 w platformę do wykonywania testów penetracyjnych. W skład obrazu wchodzą min: Metasploit, SET, Fasttrac, Ettercap, nmap oraz Aircrack, Kismet i inne narzędzia do łamania zabezpieczeń sieci Wi-Fi. Dodatkow znajdziemy programy do monitorowania sieci, pakietów itp.

Całość jest o tyle wyjatkowa, że została przygotowana jako obraz romu - wgrywamy i nie trzeba się bawić w konfiguracje pakietów itp - wszystko działa od ręki. No może trzeba słowniki do Aircracka dograć - ale to już chyba nie problem :)
Poniżej zestawienie informacji, reszta w manualu:

Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować

Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Postaw piwo autorowi tego posta

Projekt91 
N900 Advanced user

Model telefonu: Hello Kitty S5230
Piwa: 63/34
Wysłany: 14-11-2011, 7:15    

Brzmi ciekawie, jednak ze wszystkich wziętych tu programów przydałby mi się jedynie aircrack. Więc bez sensu zawalać sobie telefon innymi bezużytecznymi programami :-P

krakadzil

Wysłany: 15-11-2011, 9:17    

nie rozmawiamy tu o sensie czy bez sensie - nie interesujesz się zagadnieniem bezpieczeństwa to ściągasz z repo potrzebny program i bawisz się w odpowiednia konfiguracje.

jeżeli traktujesz n900 jako narzędzie np w przygotowaniu audytu bezpieczeństwa dla wlan - wgrywasz obraz masz narzędzia po restarcie bez konfiguracji i straty czasu.

nikt nie zmusza do niczego. a Twój post do tematu nic nie wniósł - a Tobie nabił posta. koniec kropka.

Projekt91 
N900 Advanced user

Model telefonu: Hello Kitty S5230
Piwa: 63/34
Wysłany: 15-11-2011, 12:14    

Jesteśmy na publicznym forum, a tu każdy może dzielić się swoją opinią. Jeśli nie przypada Ci ona do gustu, to możesz się z nią pogodzić, albo nie.

karoltom 

Model telefonu: N900
Piwa: 28/17
Wysłany: 15-11-2011, 2:44    

"Reszta w manualu" ehh jak ja nienawidze tych cepów od linuksa :P

krakadzil

Wysłany: 15-11-2011, 6:56    

Projekt91 napisał/a:
Jesteśmy na publicznym forum, a tu każdy może dzielić się swoją opinią. Jeśli nie przypada Ci ona do gustu, to możesz się z nią pogodzić, albo nie.

Forum jest oczywiście publiczne ale po to są odpowiednie działy a w nich tematy aby Twoje posty miały swoje miejsce i wnosiły coś merytorycznego do dyskusji w temacie który poruszasz. Jak sam widzisz nadal nie masz nic do powiedzenia na temat tego materiału. Zatem proponuje założyć oddzielny temat moje zdanie o…. i tam pisać swoje przemyślenia. Jak potrzebujesz się wyrazić są na to odpowiednie działy, a jak nie masz nic do powiedzenia w danym temacie to lepiej nic nie pisz

karoltom napisał/a:
"Reszta w manualu" ehh jak ja nienawidze tych cepów od linuksa :P

mogę oczywiście przeklejić całość instrukcji do postu tylko po co?

Najgorsze są jednak cepy forumowe tak zwane dzieci neostrady! Cepów od linuksa prosisz potem na forum o pomoc, jak nie dałeś sobie rady z czymś co ktoś już kiedyś gdzieś opisał, a Ty byłeś takim cepem i nie chiało Ci się przeczytać.

I w ten oto sposób w temacie mamy 5 offtopowych postów. Gratuluje wiedzy i wnoszących coś do dyskusji wypowiedzi

karoltom 

Model telefonu: N900
Piwa: 28/17
Wysłany: 16-11-2011, 11:15    

"mamy 5 offtopowych postów"
co ty sie z darkwarez urwałeś, gdzie nie można sobie luźno pogadać? Sam tu jesteś dzieckiem neo, bo obrażasz innych użytkowników i napinasz sie nie wiem o co.

a określenie "cepów od linuksa" nie było do ciebie, tylko do autorów takich programów. zamiast łatwo wytłumaczyć działanie, instalację, dać tutka, to zawsze utrudniają sprawę. denerwuje mnie ogólnie to, że nie wiedzą oni chyba o istnieniu mniej obytych z linuksem ludzi i nie mogą/nie chcą prosto wytłumaczyć pewnych spraw. oczywiście są wyjątki, ale nie chce mi sie teraz tu zagłębiać w szczegóły.

Peace

vardes

Piwa: 4/2
Wysłany: 19-11-2011, 11:07    

obraz także do pobrania z oficjalnej strony, ale jeśli ktoś korzysta z windowsa, to polecam to ściągać z poziomu telefonu wgetem, bo sciagajac to na windowsie to ani razu mi nie pobrało poprawnie całego obrazu....

Odpowiedz do tematu