Czy ktoś z forum rozkładał już N-kę na części pierwsze? Dostałem pytanie, czy nie wypucowałbym N900-tki, tak by błyszczała jak nowa. Po wstępnych oględzinach nie widzę szansy bez rozebrania na części (trochę błotka w szczelinach, jakiś tłuszcz pod klawiszami itp.).
Mam jednak pewne obawy, czy nie popsuję czegoś na cacy (jeszcze nie rozkręcałem). Są jakieś elementy na które muszę szczególnie uważać, czy raczej wystarczy tylko taśm nie porozrywać.
A jak już rozłożę, to czym najlepiej (bezpiecznie) czyścić? Co można na mokro, a czego pod żadnym pozorem nie? Czy oprócz śrubek N-kę trzymają też jakieś zawiasy, które mogą się wyłamać przy rozbieraniu (lub późniejszym składaniu)?
Rozbierałem swoja dwa razy żadnych zatrzasków ani zawiasów nie widziałem po odkręceniu śrubek enka prawie sama rozlatuje się w rękach masz filmiki popatrz i wszystko będziesz wiedział co do czyszczenia ja bym pod klawiaturą wyczyścił ściereczką a w zakamarkach malutkim pędzelkiem ewentualnie ściereczką plastiki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum