zainstalowało się aż miło teraz asphalta5 prubuje instalować potem napisze czy dałem radę :)
pozdrawiam
Yeny
[ Dodano: 15-12-2010, 8:33 ]
ten wątek powinien być przyklejony do działu gry i programy bo jako jedyny u mnie zadziałał driver i wszystko inne śmiga aż miło
Bardzo proszę o pomoć już nie mam sił wpisuje w x-terminal tak jak piszecie i za kazdym razem update dochodzi do 99%i pozniej pisze failed itd itd. Jak dam install preenv to potwierdzam wszystko i zaczyna instalacje przy 0% i tak samo failed itd.
Sciągłem instalke preenv w deb i wżuciłem na telefon to wyskakuje mi ze operacja sie nie powiodła..
Proszę o pomoc :(
W drugim poście masz podaną stronę, rozumiem, że już próbowałeś i dalej nic?
A jak wygląda instalacja z pliku *.deb jeżeli wyłączysz i włączysz ponownie telefon? Też masz cały czas ten sam problem, że operacja nie powiodła się?
W X Terminalu wpisz:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
E: Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
/home/user # apt-get install preenv
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
The following extra packages will be installed:
libgles1-sgx-img libjson-glib-1.0-0 libsdl-gles1.2-1
libsdl-net1.2 libsmpeg0
The following NEW packages will be installed:
libgles1-sgx-img libjson-glib-1.0-0 libsdl-gles1.2-1
libsdl-net1.2 libsmpeg0 preenv
0 upgraded, 6 newly installed, 0 to remove and 2 not upgraded.
Need to get 198kB/509kB of archives.
After this operation, 1454kB of additional disk space will be used.
Do you want to continue [Y/n]? y
WARNING: The following packages cannot be authenticated!
libgles1-sgx-img
Install these packages without verification [y/N]? y
Err https://downloads.maemo.nokia.com ./ libgles1-sgx-img 0.20100611.6+0m5
Resolving host timed out: downloads.maemo.nokia.com
Failed to fetch https://downloads.maemo.nokia.com/fremantle/ssu/206/./libgles1-sgx-img_0.20100611.6+0m5_armel.deb Resolving host timed out: downloads.maemo.nokia.com
E: Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?
/home/user #
Wydaje mi się, że masz problem z repozytoriami, sprawdź ich ustawienia, ewentualnie spróbuj dodać na nowo. Sprawdź również te standardowe, nie tylko te, które dodałeś. A tak w ogóle, dodałeś jakieś?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum