Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 517 Piwa: 31/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 09-09-2010, 4:45 SMSCON
Witam!
Mam dla Was kolejny świetny program.
Mianowicie smscon. gdy ktoś ukradnie nam telefon albo go zgubimy, wystarczy wysłać smsa do specjalnej treści by po chwili dostać pozycję z gps'a.
Gdy złodziej zmieni kartę w naszej n900, automatycznie dostajemy sms'a na podany wcześniej numer.
Do tego możemy zrobić zdjęcie z przedniej kamery, której zostanie wysłane na emaila. (wszystko zdalnie).
Na dodatek dzięki odwróconemu połączeniu SSH jesteśmy w stanie zrobić dosłownie wszystko z naszą komórką. Wysyłamy sms z komendą/po chwili n900 łączy się z naszym komputerem/my otwieramy port na lolcalhoście i już mamy pełny dostęp do xterminala n900.
Polecam ściągnąć wersję z GUI, która ma się ukazać jutro. Ja jestem w sumie na bieżąco w tym projekcie i powiem świetna sprawa. (nawet w symbianie to było gorzej rozwiązane.)
Jedyny mankament to moim zdaniem sprawa, że gdy wysyłamy sms'a na n900 to widać go. Nie jest on w żaden sposób ukryty. A jeśli go widać to złodziej może się pokapować, że coś nie gra. Ale wystarczy w sumie zmienić tylko treść wiadomości z location na np. 1.
Wysłany: 09-09-2010, 7:05
Tak. Tylko tam były problemy bo raz działała jedna opcja a nie działała inna a raz na odwrót. W wersji tej co ma być jutr ma wszystko śmigać i być wersja graficzna. Ogólnie w każdej wersji coś tam chodziło i wszystkie funkcje były świetne.
Wysłany: 10-09-2010, 8:58
Nie ma gui ale to może i lepiej
Jak na razie wszystko śmiga oprócz agps. Tylko gps. Chyba, że moje niedopatrzenie.
I na razie trzeba ustawić w opcjach połączeń any connection (dowolne połączenie)
Ten bajer ma być poprawiony też w następnej wersji.
Ale ogólnie śmiga wszystko. Wysyłasz location i za chwile na mailu lub na smsie masz lokalizacje z mapką google. Wysyłasz camera i za chwile masz fotke z front camera.
Wysyłasz remoteon i za chwile możesz się łączyć bezpośrednio z nokią poprzez kompa.
Ekstra sprawa. Najlepszy prog jaki dotąd miałem na n900. Do tego jak wysyłasz smsa z komendą to blokuje urządzenie. Trzeba kod wprowadzić, by odblokować (tu jest mały bug - mi się coś zablokowało i się nie chciało odblokować - restart pomógł.)
Wysłany: 10-09-2010, 11:32
Tworzysz w windowsie serwer ssh poprzez program WinSSHD Control Panel
Następnie wysyłasz sms do n900 remoteon
Ona się łączy z Twoim ip.
Następnie Ty łączysz się poprzez localhost port 8080
programem Tunnelier
I masz dostęp do xterm zdalnie
mam wszystkie repozytoria z http://maemo-forum.pl/dod...o-n900-vt69.htm a po wpisaniu tej komendy nic się nie dzieje po za komunikatem:
"enable rd mode if you want bo break your device"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum