Wysłany: 03-08-2010, 3:31 Sposób na powolną pracę klienta poczty e-mail
Jak wiecie, gdy mamy kilka kont pocztowych i kilkanaście maili w telefonie, aplikacja czasem zaczyna powolnie działać - tzn aktualizuje konta pocztowe po pół minuty, otwiera maile drugie tyle itp.
Na szczęście jest na to lekarstwo - fix (znaleziony na innym forum)
Jak go użyć?
1. ściągamy plik z załącznika i wrzucamy na telefon.
2. włączamy x-terminal i wpisujemy komendę
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
(wymagana instalacja rootsh)
3. przechodzimy do katalogu do którego wgraliśmy plik.
(do skakania po folderach służy komenda cd np. cd MyDocs)
4. gdy już jesteśmy rootem i jesteśmy w katalogu gdzie jest plik to wpisujemy:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
(dokładnie tak jak podałem)
To wszystko. Odpowiednie pliki zostaną podmienione dzięki czemu klient email będzie działał szybciej.
Mam pytanie... Jeżeli dobrze zrozumiałem, chodzi o aplikację standardowo wgraną w telefonie? Jeśli tak, to chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób ona działa. Chodzi o to, że najczęściej korzystam z internetu bezprzewodowego (sieć WiFi) a nie chciałbym, aby telefon łączył się automatycznie poprzez operatora (w moim przypadku blueconnect). Zatem, istnieje możliwość ustawienia tego w aplikacji? Aby sprawdzała i pobierała maile tylko wtedy, kiedy jestem połączony z siecią WiFi? Bo nie jestem pewien, czy działa ona w tle, czy tylko wtedy, kiedy ja wcześniej połączę się z internetem, a dopiero później uruchomię aplikację.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum