Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 19-02-2011, 6:56
taziff napisał/a:
było - kosz
Fakt, temat się przewijał wiele razy. Niemniej mamy tu wszystko w jednym miejscu i z niezłym opisem . Temat przerzucam do działu "Poradniki".
Jakby ktoś posiadał skrypty do innych gier, niech tutaj śmiało je zamieszcza.
A po co do HAWXA jak masz sterowanie accelerate i bardzo dobeze sie to sprawuje.
A poza tym dziwne by to bylo bo nawet przy klawiaturze zyroskop caly czas dziala...
Żaden ze skryptów mi nie działa. Zainstalowałem je bez problemu przekopiowałem biblioteke do preenvs\lib\ i jak włączam gre to nic się nie dzieje. Żadna gra nie reaguje na dany jej skrypt.
Ktos pisał wyżej ze juz bylo o sterowaniu klawiaturą i tym sposobem lecz jakoś nie znalazłem nic na forum.
Czy robie coś źle czy jak?
Jeszcze jedno pytanie czy w grze Brother in Arms 1 ten screenpad tez wam tak ocięzali chodzi? W grze NOVA pad chodzi na ekranie gładko i bardzo miło sie na nim gra a w poprzedniej grze jak dotykam pada to postac chodzi jak chce.. ja w lewo ona do przodu jak chce zminic kierunek to musze puscic ekran i jeszcze raz dotknąc pada w innym kierunku...
Udało mi się coś zdziałać dopiero po wgraniu pliku libsdlpre.so, bo po wpisywaniu tamtych komend nic się nie działo. Nie da się swoich konfiguracji klawiszy wprowadzić?
Można jakieś wskazówki? Nie jestem w tym zbytnio zorientowany. Wgrałem ten plik (trzeba było zastąpić poprzedni) i klawiatura działa w niektórych grach, wcześniej nie działało. Ale nie mogę zmieniać sam konfiguracji. Zanim wgrałem plik, postępowałem zgodnie z instrukcjami
mam na myśli:
sudo gainroot
cd MyDocs
chmod +x (nazwa pliku)
sh (nazwa pliku)
i nic nie działało.. Pliki sh były w telefonie.
Fakt, nie robiłem wcześniej tej operacji z wget. Plik libsdlpre.so wgrałem przez WinSCP i sterowanie działa tylko nic zmieniać nie mogę. Teraz zainstalował się wget, wpisałem jednak te komendy dla plików sh i dalej nic...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum