jakoś zainstalowałem ale teraz mam drugi problem z winscp;/ program nie chce mi otworzyc plików systemowych wpisuje ip uzytkownika: root i hasło mam zainstalowane OpenSSH Server and Client oraz Rootsh. telefon jest podłączony przez tryb masowej pamieci. podam może parametry windowsa może tu jest problem vista 32bit sp1... gdy naciskam login wyskakuje mi koniec czasu polaczenia a potem wybierz ponownie i nic:(
Wysłany: 08-04-2010, 10:46
gdy korzystasz z WinScp nie możesz byś podłączony przez USB tylko musisz być połączony przez Wi-Fi do tego samego routera co twój komputer stacjonarny : tylko pytania po co Ci to?
Kiedy instalujesz paczkę deb nie musisz mieć dostępu do katalogów systemowych. Do nich potrzebujesz tylko dostępu gdy sygica instalujesz z repozytoriów...
ok zainstalowałem i aktywowałem:D. a teraz mapki bo nie kumam tego. Każą tam skopiowa pliki zawart w paczce z mapą polski <pol.cam pol.pak> do folderu maps w pamięci masowej skopiowalem wlaczam programik i map nie ma znowu. cos nie tak robie??
Wysłany: 08-04-2010, 1:42
Mapki polski musisz mieć w Katalogu Maps/POL (jakbyś czytał temat z innego forum to byś wiedział :) ) potem musisz ją aktywować tak jak napisane w temacie ;)
"tak. Mapki ściągnięte wrzucasz wtedy do katalogu home/opt/sygic/maps/(Nazwa katalogu odpowiadająca nazwie kraju) i znów będziesz musiał generować kod.
Mapki masz podane w pierwszym poście.
Jeżeli zaś stosujesz drugą opcję instalacji (z paczki) to mapki wrzucasz do folderu Maps w pamięci masowej telefonu""
tak jest napisane a ja instalowałem tym drugim sposobem z paczki
jak robi sie tą drugą metodą. ze instaluje smm9 z paczki to też musze jakoś aktywować. T tak z ciekawości zapytam plik kory ściągnąlem ma tylko 58mb. taki mały rozmiar ma mieć??
Wysłany: 08-04-2010, 3:00
Mapka POL tyle właśnie zajmuje. Na pamieci Masowej musisz mieć katalog maps (w głównym katalogu telefonu gdy otworzysz go przy pomocy windowsa) a w Maps musisz mieć folder POL i w nim te 2 pliki POL cam o POL pak.
Wtedy po uruchomieniu sygic'a zapyta czy cchesz aktywować klikasz ze tak ręcznie i generujesz kod tak jak napsiałem dalej,.
hejka
skopiowałem sygic_maemo5z podanej lokacji, wrzóciłem do pamięci masowej telefonu, próbuję odpalić za pomocą x-terminala
sudo gainroot
dpkg-iMyDocs/SetupMobileMaps.deb
i mam/bin/sh: dpkg.... not found
probowałem tez tej drugiej metody ale nie wiem skad wziasc aplikacje mobile-maps-9-easteur nie mam jej w aplikacjach nie umiem wystartowac sygica walcze z tym wszystkim pare dni i nie wiem juz jak to zrobic. mieszkam w holandii telefon z holandii.
moze ktos ma pomysl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum