Wysłany: 13-03-2011, 9:50 Sygic Mobile Maps 10 - instalacja
1. Pobieramy archiwum: LINK i wypakowujemy je.
2. Rozpakowane pliki wrzucamy do folderu MyDocs
3. Odłączamy telefon i uruchamiamy X-Terminal
4. Wpisujemy:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
5. Dodajemy repozytorium Sygica:
5a. Ściągamy plik LINK
5b. Wrzucamy na telefon
5c. Uruchamiamy program "Pliki" odnajdujemy plik sygic-fremantle.install i klikamy na niego
5d. Czekamy na za aktualizowanie się repozytorium
6. Dokonujemy aktualizacji telefonu, albo poprzez menadżer aplikacji (lub FAM), albo wchodzimy w terminal i wpisujemy:
Kod:
7. Pobieramy archiwum z załącznik i wrzucamy rozpakowany plik do MyDosc
8. Włączamy terminal i uruchamiamy plik modifica.pl
Kod:
9. Pliki mapy (właściwa mapa oraz plik *.mlm odpowiedni do wersji Sygic'a wrzucamy do folderu Maps
No i to było by na tyle. Uruchamiamy nawigację i mapa powinna się załadować.
Mapa polski z plikiem mlm dla Sygic Mobile Maps 10: Link
FAQ - uzupełnię później
_________________ Pomogłem?? Postaw piwko :)
[URL]Zapraszam!!!!!!![/URL]
Autor postu otrzymał 15 piwo(a)
Ostatnio zmieniony przez taziff 14-03-2011, 6:11 , w całości zmieniany 5 razy
Fajnie wytłumaczona instalacja. Może wreszcie uda mi sie to zainstalować.
EDIT wpisuje w x terminalu dokładnie tak:
root
cd /home/user/MyDocs/
perl modifica.pl
i nic sie nie dzieje. Czemu?? Przy włączaniu mapy wyskakuje mi że nie jest zaaktualizowana. Do tej pory zrobiłem chyba wszystko okej. Pomoże ktoś? Mam zainstalowanego roota
Ostatnio zmieniony przez Jonasz 13-03-2011, 11:29 , w całości zmieniany 1 raz
taziff, wyskakuje mi:
-sh: cd: can't cd to /home/unser/MyDocs/
Nokia-N900:~#
knypek3, aktualizowałem poprzez menadzer tak jak w opisie.
bolo9823, jak wpisuje to mi wyskakuje root shell enabled
żadnego pliku modifica nie mam w katologu głównym więc może dlatego nie chce mi go odpali ć terminal??
taziff, wyskakuje mi:
-sh: cd: can't cd to /home/unser/MyDocs/
Nie ma takiego katalogu ! czytaj uważnie jest katalog: /home/user/MyDocs/
Cytat:
żadnego pliku modifica nie mam w katologu głównym więc może dlatego nie chce mi go odpali ć terminal??
plik nazywa się modifica.pl I co wg ciebie jest katalogiem głównym
ldamian83
Wysłany: 14-03-2011, 1:28
A mam pytanko nie wrzucił bys tu filmiku albo linka co mozna by zobaczyć instalacje na filmie co robisz po kolei czy raczej nie mam co ilczyc na film:)??
Jonasz,
modifica.pl powinien być w archiwum który tutaj umieściłem. To co wypakowałeś nie może być w żadnym katalogu tylko wszystkie pliki powinieneś wrzucić do MyDocs (czyli Maps Drive Manuals Res modifica.pl i SetupMobileMaps.deb)
ldamian83,
Nie mam czym zrobić tego filmiku
taziff, jasne że to ma być luzem wrzucone do MyDocs ale po rozpakowaniu pliku który wstawiłeś w tym poście nie mam pliku modifica.pl. Po rozpakowaniu jest wszystko oprócz tego pliku.
a powiedz mi czy to ma jakieś znaczenie jak sygica zainstaluje przez x terminala albo normalnie wejde w plik?? Bo przez x terminala nie mogę tego zainstalować i zainstalowałem normalnie?? Zrobiłem wszystko tak jak w opisie tylko że zainstalowałem sygica nie przez x terminala i nie ładuje mi map.
EDIT:
Co powinno się wyświetlić w x terminalu jak wpisuje komende na plik modifica?? Czy coś się powinno instalować bądz coś innego? u mnie po wpisaniu komendy w terminalu na plik modifica wyskakują napisy powtarzające się jak te które są przy włączaniu x terminala i nic się więcej nie robi?? tak to powinno wyglądać??
Ostatnio zmieniony przez Jonasz 14-03-2011, 11:34 , w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum