uwierzcie mi mialem e7 na tym samym systemie i kupuje z powrotem n900 a tamta na szczescie sprzedalem.
tamten telefon jest na tyle gowniany ze ciezko sie poslugiwac nawigacja bo zaraz sie resetuje i to niezaleznie czy to nawigacja sygic czy ovi mapy.
ogolnie uwierzcie mi ze n900 jest o wiele lepsza i nie wiem czemu nokia przestala sie w nia angazowac a angazuje sie w takie gowniane smartfony :)
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 03-11-2011, 1:51
maqczo napisał/a:
uwierzcie mi mialem e7 na tym samym systemie i kupuje z powrotem n900 a tamta na szczescie sprzedalem.
tamten telefon jest na tyle gowniany ze ciezko sie poslugiwac nawigacja bo zaraz sie resetuje i to niezaleznie czy to nawigacja sygic czy ovi mapy.
ogolnie uwierzcie mi ze n900 jest o wiele lepsza i nie wiem czemu nokia przestala sie w nia angazowac a angazuje sie w takie gowniane smartfony :)
Nokia angażuje się w sprzęt, który przypada ludziom do gustu i jest na niego popyt. Ogółem N900 jest świetnym sprzętem, lecz większość ludzi nie potrafi go ogarnąć, aby wycisnąć z niego max możliwości. Szukają czegoś łatwego i przejrzystego w obsłudze, lecz łatwe i przejrzyste nie dorównuje już możliwościom maemo. Nokia aby dogonić uciekającą konkurencję, tworzy na szybkiego soft, który przeznaczony jest dla mas, a w tym czasie zostawia swój jedyny praktycznie tablet(smartfon), który tak naprawde prześciga większość konkurencji. Stąd gówniane smartfony zawalające rynek.
Po prostu robią to na czym zarabiają. Projekt maemo, jak widać nie przyjął się. Chociaż czegoś się nauczyli. Plany były zacne, ale wyszło jak zwykle.
Mogli by zacząć robić pełnowymiarowe tablety na maemo czy tam meego i zarobić na tym, ale ktoś tam ładnie dupy daje jak z serią naszego fona. Jest na coś bum to czego tego nie wykorzystać...
A co do tego Symbiana korzystałem z niego na E6, fajny był, ale nadal to mało konfigurowalny Symbian. W porównaniu do ostatniej E90 to to samo + dotyk, ładne ikonki i po prostu unowocześniony hardware.
Soft jeszcze miał parę drobnych(lecz irytujących, jak podświetlenie klawiatury) bugów całkiem sprawnie się go użytkowało i wszystko działało bez lekkiego zawiasu jak to czasem ma na N900 - najbardziej irytujący klient poczty; brak łatwego zaznaczania w jakichkolwiek aplikacja tekstu i go kopiowania - tylko sprawnie w przeglądarce.
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 05-11-2011, 1:22
To zależy w jakich aplikacjach chcesz zaznaczać tekst. Jeżeli są to aplikacje dodatkowe, a nie systemowe to raczej nie jest winą Nokii. Jeśli chodzi Ci o np. smsy, to można tekst zaznaczać w ten sam sposób, co w przeglądarce - przejeżdżając od lewej strony panelu wyświetlacza na ekran.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum