Mam takie małe pytanie. Serwer jest online, w zasobach sieciowych Nokia jest widoczna, a po kliknięciu na nią wyskakuje, że nie mam uprawnień do przegladania tego urządzenia. Co może być powodem teg błędu. Próbowałem wyłączyć hasła, właczyć i wpisac hasła jakie używam u siebie na PC. I nic to nie pomogło. Może soft. NOkia PC Suite tak blokuje? Nie chce odinstalowywać programu bo nie mam pewności czy mi to będzie działać?
Ja dodałem użytkownika jak w WinXP z takim samym loginem i hasłem. I wpisuję cały adres wraz z nr IP i katalogiem udostępnionym (\\192.168.2.x\MyDocs). Wtedy widzi juz zasoby. Dzwine, że nie można wejsć do zasobów przez ikonkę w otoczeniu sieciowym. Chyab, że program na N900 tak działa. Jest prosty, więc nie ma takich mozliwości jak normalny PC.
u mnie po wpisaniu samego ip np \\192.168.1.2\ widzi liste zasobow. a co do otoczenia sieciowego to nawet nie sprawdzalem. w xp otoczenie i tak dziala tak jak mu sie chce. dziś sprawdzę na win7 czy będzie widział n900 w otoczeniu sieciowym.
U mnie (win7) tez po wpisaniu IP widzial zasoby lecz nie moglem ich otworzyc, problem zniknal po ustawieniu ZAPIS/ODCZYT dla zasobow. Jesli chodzi o haslo to ustawilem recznie w pliku "tinypasswd", ale przy probie polaczenia po wpisaniu w okienku windowsa loginu i hasla i wcisnieciu OK okienko w kolko wyskakuje ponownie. Mial ktos taki problem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum