Model telefonu: Nokia N900
Wysłany: 06-02-2012, 12:17 Toyota Supra - jaki rodzaj wybrać? | Mazda RX-8
Witam. Mam zamiar kupić Toyotę Suprę, myślę używaną i lekko podrasowaną. Lubię sobie czasem podriftować z kumplami, a mój wóz już ledwo daje radę. Chodzi mi konkretnie o Toyotę Suprę, ale nie wiem jaki jej rodzaj wybrać. Szukam autka do 90 000 PLN . Możecie mi doradzić czy warto kupować ten samochód i ile max. wyłożyć pieniędzy na taką furę ?
Zastanawiałem się też nad Nissanem Skylinem, lub Nissanem 370Z, ale to jest już samochód z wyższej półki i jest sporo droższy. Myślę, że Toyota mnie nie zawiedzie.
Jakie jest Wasze zdanie? Możecie mi coś doradzić w sprawie tego auta? Będę wdzięczny za każdą opinię i radę.
A co do Mazdy to znalazłem ciekawą ofertę: LINK - co o niej myślicie? Lekki tuning, resztę sam załatwię, lecz myślę, że i teraz starczy.
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 06-02-2012, 12:40
Chyba nie na to forum wkleiłeś swój post...
Rozumiem jakby się ktoś chciał podpytać o zwykłe autko miejskie czy coś... ale tak specyficzne pytania to na forach poświęconych tematowi...
No chyba że wpadłeś się pochwalić swoja kasą i swoim hobby.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
Wysłany: 06-02-2012, 1:56
Chodzi o coś o min. 150 km.
Opony to już dobiorę, napęd oczywiście na tylne koła, mechanizm różnicowy? Hmm... myślę, że to nie ma większego znaczenia, dobiera się go zależnie czy samochód ma napęd na 2 czy na 1 oś.
Nie pisałem tego tematu, aby pochwalić się pieniędzmi, tak, jest to częściowo moje hobby, i jak każdy mężczyzna lubię mocne auta. Interesuję się driftingiem i chciałem, abyście mi doradzili jaki samochód wybrać z tych, które przedstawiłem. Osobiście mam chętkę na Toyotę Suprę albo Mazdę RX-7 / RX-8.
Pozdrawiam.
EDIT:
Mazda odpada. Zbyt drogi, a raczej nie będę brał udziału w zawodach, w których potrzeba aż takiej mocy i precyzji. Toyota Supra, dobry, w miarę nie drogi. Używany z przebiegiem do 90000 km.
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 06-02-2012, 2:06
MaemoManiak napisał/a:
Interesuję się driftingiem i chciałem, abyście mi doradzili jaki samochód wybrać z tych,
Ale zrozum że pytasz na forum dotyczącym specyficznych telefonów, a nie driftingu... trafienie tutaj na pewną radę od osoby której można zaufać, jest raczej mało prawdopodobne.
Ale jeżeli o mnie chodzi to możesz kupić Toyotę...
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
Knypek nie mozna mowic ze auto mu posluzy jak on chce je kupic do driftu:) znajomy ma RX-8 193konie i szału nie ma. Supry chyba nawet w zyciu na zywo nie widzialem, ale sądząc po ilosci filmików w necie to jest to baza do zbudowania auta które ma pierdyliard koni i bedzie pieknie szło bokiem:p
_________________ Wiedza jest jak spirytus - tylko tęgiej głowie służy
Wysłany: 07-02-2012, 1:24
Toyota Supra ma nieograniczone możliwości tuningowe, można podkręcić ilość koni mechanicznych nawet o 30. A jak sądzicie? 30 000 PLN na używany samochód, 250 km + BodyKit i kosmetyka 6 tys. to dużo?Mazda RX-8
Kup Forda Sierre Coswortha, albo zwykłą z Silnikiem 2.0 DOHC. Wystarczy spokojnie do driftu, a zaoszczędzisz grube pieniądze. Jak podszykujesz sobie ją dobrze to i na jakieś rajdy wystarczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum