FM-BOOST naprawdę działa ;) Ja używam "od zawsze" i muszę powiedzieć że moc nadawania zwiększa się znacznie. Także jeśli ktoś używa transmittera na co dzień to ta mała aplikacja powinna być obowiązkową pozycją :D
Ja dodatkowo używam widgetu dzięki któremu na wyświetlaczu radia w RDS'ie zamiast napisu "NOKIA" widzę nazwę i tytuł utworu, a gdy jest połączenie przychodzące to nr tel i nazwę osoby. Fajna sprawa. Polecam.
Zainstaluj sobie jeszcze widget do fm transmittera na pulpit. Jeśli będziesz włączał transmitter po przez ten widget to on automatycznie uruchomi fm-boost.
falconpawel
Wiek: 28 Dołączył: 05 Sie 2010 Posty: 15 Skąd: Manchester
Wysłany: 05-08-2010, 2:57
thommee napisał/a:
Ja dodatkowo używam widgetu dzięki któremu na wyświetlaczu radia w RDS'ie zamiast napisu "NOKIA" widzę nazwę i tytuł utworu, a gdy jest połączenie przychodzące to nr tel i nazwę osoby. Fajna sprawa. Polecam.
A moglbys napisac jak ten widget sie nazywa bo ja zainstalowalem taki jaki jako jedyny znalazlem czyli ,,Simple FMTX desktop widget" i na radyjku dalej tylko napis nokia
Wiek: 27 Dołączył: 04 Sie 2010 Posty: 49 Piwa: 3/3 Skąd: Jelcz-Laskowice DOA
Wysłany: 05-08-2010, 10:08
ja jak wlanczam transmiter to nawet jak klade komurke w poblizu radia to dalej jest slaby sygnal, moze mam cos z komurka, sam nie wiem fm-boost mam zainstalowany i uruchamiam go i niepoprawia to sytuacji, wiecie w czym moze byc problem? na roznych filmikach widze ze dziala elegancko u mnie niestety niechce tak dzialac :(
A próbowałeś na innych częstotliwościach?? Może radio łapie inny silniejszy sygnał który zakłóca działanie nadajnika FM w N900.
U mnie z FM boost śmiga i to nieźle. Ale nie dam rady zakłócić silniejszego sygnału np RMF'u
słuchajcie, zainstalowałem sobie ten FM-BOOST. Widzę, że w menu jest ikonka od aplikacji, ale jak chce go włączyć to wyskakuje szybko x-terminal i wychodzi z powrotem do menu.... Tak ma być? To znaczy, że transmitter działa lepiej?
FM-BOOST - dokładnie tak ma działać - tylko konsolka na chwile i juz.
FM TX DESKTOP WIDGET - służy do włączania nadajnika z poziomu pulpitu. Jeśli macie zainstalowany fm-boost, to FM TX DESKTOP WIDGET włączy go za was automatycznie.
Zróbcie test - zresetujcie fon'a, i włączcie nadajnik - i podczas pracy włączcie fm-boost - zauważcie różnice. Acha. Jak podepniecie kabel USB albo ładowarkę to też moc nadajnika się zwiększy bo jako antena będą robić - przypadkowo to zauważyłem.
Do tego aby mieć własne napisy w RDS tzn swój tekst, tytuł utworu i numer osoby która do ans dzwoni to trzeba zainstalować FM RDS NOTIFY. Dodajemy go na pulpit i w jego ustawieniach dajemy to co nas interesuje.
rzeczywiście FM-BOOST działa ;) Super... nareszcie lepsza jakość muzyki w radiu, ponieważ jak miałem telefon pod radiem to niby było git, ale jeżeli dobrze się wsłuchując, można było usłyszeć szumy, teraz to zniknęło!
Tylko nie wiem czemu tego RDS nie mam w repozytoriach
Sciagnolem plik zalacznika ale podczas instalacji wywala mi blad ze nie moze zainstalowac bo brakuje niektorych aplikacji wymaganych do instalacji a dokladnie
gt4-maemo5-homescreen-loader
szukalem tego ok 2 godzin na necie i nic dodam ze jestem totalnym laikiem jezeli chodzi o maemo wiec jak cos robie nie tak to prosze o naprowadzenie
sorka plik juz znalazlem na
http://repository.maemo.o...mantle/install/
chyba to to ale jego tez nie moge zainstalowac ja tu chyba potrzebuje instrukcji krok po kroku jak zainstalowac tego fmrdsnotify prosze pomozcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum