Model telefonu: Nokia N900
Wiek: 14 Dołączył: 28 Sty 2012 Posty: 85 Piwa: 1/34 Skąd: z Polski
Wysłany: 01-02-2012, 11:59 Udostepnianie internetu z PC do telefonu. + połączenie T4
Witam. Zalozylem nowy temat, bylo troche o tym w "instalacja plikow .install" .
Chce udostepnic internet z mojego laptopa (Acer Aspire 5735) z wbudowana karta sieciowa Wi-Fi: "Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN" obsluguje tylko b/g (nie wiem czy to ma cos do rzeczy).
W lapku neta mam z modemu "ZTE XDSL 831AII". W tym mam neta z telefonu - caly net to neostrada TP. W domu nie mam zadnych routerow WiFi. Knypek3 mowil ze da sie... Czytalem cos o sieci Ad-Hoc i wpisaniu adresow IP takich samych z inna koncowka.
POŁĄCZENIE T4
Mam jakiś zasięg "T4" w domu. Czasem jest na jedna kreske, czasem wcale nie ma. Co to jest za polaczenie? Da sie do niego jakos inaczej podpiac, bo gdy chce sie polaczyc to pisze: "nie mozna pobrac adresow IP z servera"
Pozdrawiam.
PS!!!
Net w kompie mam z kabla ETHERNET!
_________________ Nokia N900 powered by Maemo 5. Cyber Korsarz teraz posiada takie cacko.
Model telefonu: Nokia N900
Wysłany: 04-02-2012, 1:52
Aby udostępnić neta z kompa musisz mieć punkt dostępowy, czyli kartę WiFi, ta którą masz nie jest najlepsza i nie najgorsza, na kilka metrów będzie nadawała. Tak, musisz zrobić sieć "Ad-hoc". Aby to zrobić musisz "zmostkować" połączenie. W tym celu wchodzisz w: Start>sieć>Centrum sieci i udostępniania>Zarządzaj połączeniami sieciowymi. Teraz klikasz PPM na kartę WiFi i klikasz "Włącz". Następnie naciskasz "ctrl" i zaznaczasz dwa punkty:
1. Połączenie sieci bezprzewodowej (karta wifi).
2. Połączenie lokalne.
Klikasz PPM i "Połaczenie mostkowe".
Gdy system zakończy proces pojawi sie nowa ikonka.
Teraz możesz już wyłączyć wszystkie okna. Następnie wchodzisz znowu w "Centrum sieci i udostępniania" i klikasz na "Skonfiguruj połączenie lub sieć" > wybierasz opcję "skonfiguruj sieć typu Ad-Hoc..." dalej ją nazywasz jak chcesz, ustalasz czy ma być hasło i masz już WiFi w domu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum