USB HOST to funkcja-usługa pozwalająca na podłączanie do urządzenia zewnętrznych peryferiów po przez port usb, np pendrive'ów.
Jak podłączamy nasz tel do komputera to tel jest w trybie CLIENT,a komputerw trybie HOST.
My tę sytuację chcemy odwrócić - tel ma być HOST'em, a to co do niego podłączmy - CLIENT'em.
Wiek: 23 Dołączył: 16 Mar 2010 Posty: 58 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Olsztyn
Wysłany: 20-08-2010, 11:18
Problemem nie sa pliki, ani zadne sterowniki tylko napiecie na wyjsciu usb, ktore wynosi 3V a nie 5. mozna bylo by zastosowac jakis hub usb z zewnetrznym zasilaniem.
_________________ N900 powered by Linux ..... Nie piszcie mi na gg z prostymi pytaniami np. jak zainstalować jakiś program ponieważ po prostu nie chce mi się 10 razy dziennie tłumaczyć jak się instaluje sygic.
...a takie coś mija się z celem (przynajmniej dla mnie) ... może coś wymyślą jeszcze mądre głowy. No chyba że napięcie na usb jest rzeczą stricte hardware'ową to wtedy chyba już nie :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum