Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 24-12-2011, 2:25
Jeśli posiadam już zainstalowanego kernel powera v49, to po instalacji zgodnie z instrukcją w pierwszym poście jądro ulegnie podmianie?
I jeszcze jedno: Czym się różni hostmode gui od hostmode-easy-now (hen)?
Wysłany: 24-12-2011, 11:44
ja tez mam z tym problem, w ogole mi po podlaczeniu pen drive nie czyta go, ani sie na pendrive nic nie swieci. moze ktos cos zaradzic? pilnie tego potrzebuje
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 24-12-2011, 12:52
Projekt91 napisał/a:
Jeśli posiadam już zainstalowanego kernel powera v49, to po instalacji zgodnie z instrukcją w pierwszym poście jądro ulegnie podmianie?
I jeszcze jedno: Czym się różni hostmode gui od hostmode-easy-now (hen)?
kernel-power powinien już mieć obsługę trybu hostmode.
maciekkolo
Model telefonu: n900
Wysłany: 29-12-2011, 3:09
Rozgryzie ktoś co on tam włącza w ustawieniach że to działa? Wydaje mi się, że to są opcje, które pojawiają się po zainstalowaniu ExtKbd tylko co on tam wybiera
Ludzie, proszę pomóżcie mi z tym telefonem! Siedzę przy nim już tyle i sam nie wiem co zrobić :( Wszystko się zainstalowało (hostmode), okazuje się, że kernel-power v49 nie jest odpowiedni dla API Hostmoda, czy jakoś tak. Zrobiłem reflash FW PR 1.3 i szukałem cały dzień kernela, v46 nigdzie nie mogłem znaleźć, v47 był formie .deb, ale wyskakiwało, że operacja się nie powiodła albo nie można zainstalować. Był także problem z XTerminalem, który opisałem tutaj (link ). W tej chwili kopiuję pliki na komputer, żeby zrobić pełnego reflash i FW, i eMMC. Proszę, powiedzcie co mam zrobić, bo mam ochotę ten telefon o ścianę rzucić :(
Wydaje mi się, że reflash okaże się się potrzebny, bo nie działają mi skróty klawiszowe, np CTRL+V. Czasami także ekran nagle się przyciemnia, że prawie nic nie widać. Nie znam angielskiego wystarczająco dobrze, żeby zrozumieć te strony dokładnie, a Google Tłumacz nie zawsze dobrze tłumaczy. Dodam, że nie odnajduję żadnej logiki w tych linijkach tekstu, które są lub trzeba wpisywać do xteminala. W każdym razie dzięki za pomoc :)
EDIT
Wpisałem to co jest w code pod tym drugim linkiem w drugim linku i wywaliło za pierwszym razem:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
a za drugim chwilę coś się działo, a potem:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Zastanawia mnie dlaczego z samym "apt-get" jest problem i jak znaleźć odpowiedni kernel-power do Hostmoda. W henie pokazuje mi, że v49 nie pasuje z API i należy użyć wersji v46. Pytanie jest czy to normalne jest, że v49 mi nie wchodzi, tzn nie chce działać, czyli w tym wypadu nie chce wykryć pendrive'a.
EDIT2
Udało mi się z tym uporać, miałem zainstalowane narzędzie do overclockingu dla kernel-power, a nie samego kernel-power. H-e-n normalnie się uruchamia, do pendrive'a dochodzi prąd, bo się pali lampka, ale nie chce się wyświetlić w Menadżerze Plików, czasami wyskakują błędy, że niepoprawny system plików. Dodam, że mój pendrive ma już chyba 3 lata, ale testowałem na innych i też wyskakiwał ten sam błąd. Co może być nie tak?
faktycznie, szkoda bo wolałbym oryginalny kabel nokii, ma ktoś sprawdzone źródło z przejściówkami do naszej n900 które na 100% pasują? najlepiej allegro
Ja używam:
Adapter
Sprawdza się bardzo dobrze od jakiś 2,5 miesiąca. Jak za taką pierdółkę to jednak ceny na alle są mocnym przegięciem (aktualnie nie ma, ale jak były to po ~45zł). Ja sprowadzałem zza wielkiej kałuży i nie było problemów (Amazon to porządna firma). Testowałem z penami, czytnikami kart, kartą sieciową ze złączem RJ i wszystko działało cacy. Dysk też działał, ale brak zewnętrznego zasilania powodował zwiechy po max. 2 min.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum